Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

MOTION

2014-10-14

måndagen kändes Mattes opererade höft stadig nog för lite mer promenerande med hundarna. Först tog dock Matte en motionsrunda med elmoppen för lite mer fart och fläkt för hundarna. De fick springa en lite längre sträcka i snabbt tempo med flyt, varvat med snabbt promenadtempo.  Aili fick springa riktigt fort bara lite, sedan fick hon åka mellan Mattes fötter. Hon skall inte motioneras på samma sätt, bara få springa av sig och lära sig att länga stegen. De vuxna behöver motion. Nog är det märkligt med människor som inte hälsar tillbaka! Samma par, aldrig ett svar. Svenskspråkiga. Icke hörselskadade. Kunde till och med motstå kontakt när små knytt var ute och koppeltränade. Hälsade inte på måndagen heller. Matte har ingen aning om varför. Lär inte få veta heller.

Efter lite inomhussysslor tog Matte med sig hundarna på en kryckpromenad. Kopplade hundar fästa i hundförarbältet och en krycka i vardera handen. Klövjeväska med ett kilo jämnt fördelat på Modji. Matte höll relativt god fart och njöt av att för första gången sedan förra sommaren (minst), gå med långa steg i 45 minuter! Utan värk sedan längre än Matte minns. Gångjärnet i höften var uppsmort liksom. Det var nytt! Sprillans nytt och benämnt "ungdomsprotes"! Mattes högerhöft var inte som ny. Den VAR ny! Det kändes! Alla ni som inte blivit gradvis handikappade och fått sin rörelseförmåga begränsad vartefter och levt med värkt dygnet runt i åratal, har kanske svårt att förstå Mattes eufori. Men ni som gjort samma resa förstår precis! Nu är benen lika långa igen. Nerslitet brosk ger ett kortare ben. Märks på långbyxorna och den haltande gången. Matte haltar inte längre och höger byxben är inte för långt längre!

Hundarna fick därefter vara ute på tomten resten av eftermiddagen och när Matte vilat lite var hon så taggad att hon tog busksaxen och klippte ner de stora och vissnade stjälkarna till Pilörten. Vacker när den blommar i stora buskage, men skräpig efter frostnätterna. Husse kom sedan hem och fortsatte arbetet med att klippa övriga bestånd och släpa bort dem. Inte förrän det skymde kom han och hundarna in. Matte fixade middagen.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)