Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

BORTGLÖMDA...

2018-07-01

Förlåt alla fina killar i Gátchis A-kull och deras ägare! Bröderna Brun/Bus fyllde ju sju år den 2 juni! Den dag då Aili och Äijä återförenades här hemma och allt kretsade kring detta! Alltså:

GRATTIS HELA ÁTJÁJUOKSAKULLEN MED LIME (AIKO), EPIC (ADJA) PIRAK OCH ANTE! I efterskott med en månad.

här kul hade de tillsammans när de var små knytt i barndomshemmet! En valphage som gav dem utlopp för sin energi och lät dem öva upp koordination och balans. Vad  Matte kan se nu är att de borde ha haft ett bollhav! Något andra knytt fått roa sig med och som Börderna Brun säkerligen uppskattat! Snart vet vi om Matte får chansen att åtgärda denna brist med en sista valpkull. Man lär så länge man lever och nyheter tillkommer. 

Lördagen var väl inte särskilt hundaktiv i den väldigt kraftiga och kalla vinden med obehagligt starka vindbyar. Flocken fick lite oväntat besök och hundarna fick roa sig med varsina hundtugg. Husse tog sedan en skogspromenad med Modji och Aili och Matte ordnade upp sina vindvikta blommr så gott det gick. Grannkatterna mötte Matte och välkomnade henne varmt när hon gick över vägen för att umgås lite med dem och ge dem mat. De hade själva bidragit till sin försörjning kunde Matte se, när en halv vinge av en småfågel blivit kvar framför ytterdörren. De har ett fint uterum med kattlucka att vistas i och även de hade sökt skydd i den obehagligt starka och kalla vinden. Matte känner sig utvald som tillåts lyfta upp och gosa med tjejen i syskonduon! En normalt mycket skygg katt som flyr så snart det kommer besök. Matte mjau-pratar på katters vis och det uppskattar hon tydligen. Kattabstinensen botas lite när Matte får vara kattvakt. Man måste inte vara hund- eller kattmänniska. Man kan vara djurmänniska helt allmänt. Matte gillar nog alla djur. Utom huggormar (för hundarnas skull). Snokar går bra.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)