Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

FILMERNA BEKRÄFTADE I USA

2020-10-09

Torsdag.

Matte har nu fått bekräftelse från USA på att Modjis och Ailis filmer finns där och de har skickats till styrelsens medlemmar för att godkännas på nivån Champion Trick Dog. Skulle de bli godkända så blir Modji och Aili de första Lapska Vallhundarna som nått nivån Champion på listan. En lista som kan ses världen över av vem som helst. Klicka på länken! Här benämns rasen som Lapinporokoira. Liksom nere i Europa. Så varför inte i Sverige?! Kan man undra. Nu håller Matte tummarna för att både Modji och Aili får sina amerikanska titlar Champion Trick Dog. Godkända av den Amerikanska Kennelklubben. 

Att tävla bruks eller träna trix eller räddningssök. Bara träna eller även tävla. Så länge man gör saker som hundarna ställer upp på och tycker är roligt, spelar det inte så stor roll VAD man gör. Bara man gör NÅGOT. Att träna trix har varit en perfekt sysselsättning för Matte, Modji och Aili denna sommar. När Matte som varande en sjuttioplussare inte fått umgås med människor och olika hundaktiviteter andra än räddningsträningen uteblivit. Trixträning förefaller passa de båda Lapskdamerna perfekt! Liksom flera andra Lapska Vallhundar! Ailis kullsyster Saivi och två av Ailis döttrar har även de fått amerikanska trixtitlar och finns med på listorna för de olika nivåerna! De flåsar Aili och Modji i nacken och är mycket snart ikapp!

På torsdagsmorgonen tittade Matte ut genom fönstret när Modji skällde till och fick se något hon reagerade på. Åtta på morgonen kom ett par gående längs vägen med en barnvagn, bärande tunga kassar likt IKEA-kassar. Modji larmade från uterummet när de stannade mitt för stugan och vilade en stund. De krängde sedan upp sina tunga och fullastade stora kassar på ryggarna igen och gick långsamt vidare. Mannen bar kortbyxor. De verkade tunnklädda allmänt. Det var elva grader ute. Vägen tar slut vid sjön. Några få hus finns uppåt vägen. Vart var de på väg? Modji tittade länge efter dem.

Dagen tillbringades utomhus med lite av varje. Solen sken på flocken som pausade med en lunch vid golfklubben. Hundarna är välkomna på uteserveringen. Hösten är som vackrast nu! Men regn och hårda vindar väntar och då fladdrar björkarnas gyllene löv all världens väg och genast blir skogen mörkare.

Var rädda om er och HÅLL AVSTÅND! Nu när Covid-19 snabbt sprider sig på många håll! Inte minst i Stockholmstrakten.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)