Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

SÅ BLEV DET VÅR!

2016-11-18

Torsdag.

Snön smälte bort framför Mattes ögon! Den liksom sögs upp av marken. Bäcken forsade fram genom trädgården! Det skvalade ur stuprören och droppade lite här och där. Höstastrarna blommade oförtrutet vidare när snötäcket släppte, liksom penséerna som mådde lika gott som i våras.

Matte och hundarna gav sig iväg på promenad på den isfria vägen uppåt sjön och på fötterna hade Matte inga broddar. Vilket gjorde att Lapskflocken fick vända åter när de kom till sjön. Där hade träden skuggat och isen låg såphal på stigarna. Matte fegade ur. Det räcker med en bruten handled som inte vill blir bra.

Hundarna lämnades sedan hemma och Matte begav sig iväg för gratis flunsavaccinering. Ett litet, men dock, tecken på att gamlingar är värda att bevara. Matte kom i god tid innan vaccinationen startade och fick en nummerlapp samt en stol att sitta på. Vartefter droppade alla som inte var ute i god tid in och fick nummerlappar men inga stolar. Klockan tretton ropades den första panschisen upp och tre syrror jobbade synnerligen effektivt och redan tjugo minuter senare kunde Matte gå därifrån. Då var väntrummet knökfullt med folk som stod och hängde mot väggarna och några rollatorer fungerade som sittplatser. Ett givande möte hann Matte med under den korta väntetiden. Den dam som varit ute i godast tid av alla och kom in som nummer ett var nittioett år gammal, hade varit aktiv som konståkerska och dansös och hade många fina mästerskapsbucklor på hyllan. Hon var mäkta stolt över att på sin hälsodeklaration kunna fylla i nejrutorna på varenda sjukdomsfråga! "Jag har inget av allt det där!" Språksam, pigg i såväl knoppen som kroppen. En förebild.

En som inte förefaller helt pigg i vare sig knoppen eller kroppen är Mr Trump. Han tror inte mycket på forskning han inte. Bortsett från rymdforskning då! I alla fall rymdfärder! Det är ballt! Ifrågasätter det mesta som är etablerat och vill riva upp Parisavtalet. Klimatförändringar finns inte och av vaccinationer kan man drabbas av autism! Vet Mr. Trump.

OK, Matte tog risken.

Vart är vi på väg?

En granne stod i sin trädgård i somras och skrek: "Din jävla hora! Vill du ha stryk?" till sin sambo.

Nu gapade den moderate politikern Delmon Haffo till den socialdemokratiska ministern Annika Strandhäll  "dra åt helvete, din hora". Följt av skratt och applåder...

I tisdags konstaterade Aftonbladets ledarsida att "det var personer som Delmon Haffo som utgjorde ryggraden i Donald Trumps framgångsrika kampanj för att bli president".

Vart är vi på väg?

Matte är inte säker på att hon vill veta.

Trevlig helg på er alla! Det skall visst bli sol!

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)