Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

SHOPPINGHUNDAR

2014-05-16

torsdagen fick hundarna vila. Matte satte på sig spenderbyxorna och for på en shoppingrunda till Arninge. Det var inte varmt, mest mulet och hundarna fick följa med. Lite olika miljöer kring olika butiker och med rutorna en aning nerdragna och vädringspinnen i bakluckan, får de olika intryck utifrån. Mest intressant för Aili. De vuxna hundarna har varit med förr.

Att handla presenter är roligt. Tycker Matte. Nu väntar några födelsedagar och en studentexamen och Matte sökte inspiration. Blev så inspirerad att hon även handlade lite till sig själv.....   De gamla stallkängorna i gummi med resår var utslitna och äntligen hittade Matte ett par nya till reducerat pris. Toppen att kliva i när det är blött, men inte nog bllött för att dra på höga gummistövlar.

Hundarna fick lite nya sorters hundtugg och belöningsgodis. Det går åt mängder när Matte och Aili gör läxorna och Husse ringtränar med dem alla tre. Hittills har Matte stått för vänstervarvandet, men Matte kan inte springa för närvarande. Två utställningar väntar den närmaste tiden. Aili måste få träning!

Färden gick vidare till Åkersberga Växtförsäljning, där vårkänslorna flödade! Hundarna hade mycket att titta på, där de var parkerade i bilen vid ingången. Ett måbraställe för Matte. Som hittade vad hon sökte till en av dem som skulle  få en present. Även här hittade Matte något till sig själv. En fin ampel med frosttåliga penséer i olia nyanser. Det var nollgradigt på morgonen.

När hundarna kom hem fick de belöningen för att ha tvingats till passivitet några timmar. Varsitt hundtugg att motionera tänder och tandkött med. Sedan kom Husse hem och tog en skogspromenad med dem. Matte fixade lite i trädgården, där växterna nu fått fart, men ligger långt efter vårens ankomst nere i byn en mil bort. Det skiljer flera veckor på när björkarna slog ut där och här. Bland bergknallarna och uppe i skogen kontra dalgången - den vikingatida Långhundraleden. Odlingszon 4 kontra zon 3. Lite surt när man är trädgårdintresserad och måste vällja bort många fina växter. Men två vinstockar har Matte trots allt vid staketet! Baltiska staketdruvor. Som Husse gärna skulle trampa till vin, om de bara var fler. De är små och få och skulle bara fastna mellan tårna om han försökte!

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)