Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

NU ÄR DET JUL!

2014-12-24

JULAFTON I DAG! GOD JUL ALLIHOP!

För lite gullig djurjulstämning, glöm inte kolla JULFILMENförstasidan! Klicka på länken!

tisdagen som var dan' före dan', gick Matte ut en sväng i skogen med lösa hundar på morgonen. Vägen utanför huset var som såpad isgata och bara att korsa den var knepigt. Husse skulle sluta tidigt på jobbet och planen var att han skulle hinna gå en skogspromenad med hundarna innan det blev mörkt. Matte hängde upp en hoper olika sorters "matjulklappar" till fåglarna och  satte sedan igång att klä granen, som får stå på glasverandan, då stugan är för liten för att ta in skogen i stort format. Lite tallris och lite lummer kommer däremot in för skogsjulkänsla.

Aili var mycket nyfiken till en början, men verkade bestämma sig för att hon ändå inte begrep vad Matte pysslade med och knöt sig i korgen på verandan, med de andra två hundarna. Detta är hennes första jul mer på riktigt. För ett år sedan hölls hon och två syskon i köket/matrummet/valprummet och var instängda med högt kompostgaller. Vilket inte hindrade syrran Adji - Proppen - Houdini att klättra över rubbet och bli hängande över byrån, halvvägs ut i hallen. Med två storögda syskon sittande nedanför i köket. Ett fint julaftonsfoto blev det att skicka till Adjis familj, som var på långsemester långt borta! Adji är fortfarande en utbrytare och stängsel är utmaningar och till för att ta sig över/igenom. Valparnas karaktärer visar sig mycket tidigt i deras liv, för den som har tid och intresse att studera dem. Den som är nyfiken och kravlar runt i lådan innan ögonen öppnats,  fortsätter att vara nyfiken. Rymmaren fortsätter att vilja erövra världen.

I lugn och ro julpyntade Matte sedan inomhus och hundarna föreföll ha känslan av att Matte höll på att packa för att resa bort. De kunde inte slå sig helt till ro. Framför allt inte Násti. Men Husse kom och tog med dem ut på skogspromenad och sedan var det mesta färdigpyntat och fixat. 

Familjen slog sig till ro framför brasan och njöt av julstämningen, där termometern kröp neråt i rask takt och marken var täckt av ett tunt lager snö/frost för vitjulkänsla.

En röd liten stuga i skogen, vid en porlande bäck med glitter av ljusslingor, är en fin miljö att fira jul i. Husse och Matte håller sig hemma i skogen med hundarna.

 

Antal kommentarer: 1

2014-12-24 11:28:03 - Annika

God jul!
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)