Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

FÖR BRA FÖR ATT VARA SANT...

2021-10-03

Fredag.

Luften gick ur Matte. Den mycket positiva ansvariga chef som välkomnat träningsgruppen på sin arbetsplats på torsdagen uppskattade liv och rörelse, inklusive hundskall, på arbetsplatsen utanför arbetstid. I synnerhet just nu då en del verktyg försvunnit sistlidna helg, Allt var klart och överenskommet och papper påskrivet. En formalitet återstod bara av arten "det finns alltid någon högre upp som bara skall informeras."

Denna högre chef överraskade totalt den chef Matte och Husse välkomnats av, genom att ha en helt avvikande åsikt. Vid telfonkontakt på eftermiddagen, bara för att bekräfta och lämna grindkod så att träningen kunde komma igång så snart som möjligt, beklagade den positiva chefen uppriktigt vad som inträffat och vädjade till Matte att själv tala med den högre chefen. Då han verkligen ville ha hit träningsgruppen med skällande hundar utanför arbetstid! 

Så Matte ringde upp. Fick per omgående veta att ingen var välkommen att vistas på området utanför arbetstid! INGEN! Efter helgens stöld skulle även de anställda som bodde i husvagnar på området bort. "Det bestämdes i dag!" INGEN skulle var här när ingen arbetade på platsen. Dessutom fick Matte veta att en rädsla fanns för att träningsgruppen skulle agera mot företaget och "gå till media och hänga ut företaget om någon skulle skada sig! Jag kommer inte ändra mig!"

Punkt slut.

Det den ene beskrev som att "några verktyg hade försvunnit" beskrevs av den andre som att "verktyg för hundratusentals kronor stulits!" Det finns många sätt att se på samma sak. Den ene ville att det skulle märkas liv och rörelse efter arbetstid för att skrämma bort inkräktare. Den andre såg träningsgruppens närvaro som en riskfaktor för att dra till sig buset och skapa mer problem och fler stölder. Trots lämnade referenser och tydlighet i vilka individer som ingår i träningsgruppen.

Så träningsgruppen förväntades uppenbarligen både hänga ut företaget i media om någon gjorde illa sig och dra till sig buset. Det kändes faktiskt rätt kymigt.

Minst fyra involverade anställda lär se denna negativt inställda chef med lite andra ögon framöver. Den negativa inställningen var fullständigt oväntad och Matte och Husse var inte ensamma om att blir besvikna över det mycket tydliga negativa beskedet "uppifrån". En chef körde över en annan. Men det finns visst en tredje chef på platsen...

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)