Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

EN DAG I SÄNDER

2016-05-13

En kombination av strul med redigeringsläget på denna hemsida, sömnbrist och allmänt en lätt orolig situation helt allmänt har gjort att Matte inte skrivit något denna vecka.

En nära anhörig är intagen akut på sjukhus utomlands och detta har påverkat livet denna vecka på olika sätt.

Aili har haft en släng av kennelhosta trots vaccinering. Bisolvon fick henne att sluta hosta så att både hon, Matte och de andra hundarna kunde sova, efter två hostiga nätter. Aili har inte varit påverkad i övrigt. Den första natten blev dock Násti väldigt bekymrad och orolig över Ailis hostande! Mycket sova blev det inte.

Situationen med de nya grannarna har också påverkat familjen. Efter det mycket obehagliga besöket i lördags, då de kom traskande och kallade Husse och Matte juvenila och helt allmänt var oförskämda och otrevliga, samt levererade en hel del lögner. 

Dagarna har varit varma med två dagar på raken med 26 grader och Matte och hundarna har slöat hemma på tomten. Matte har jobbat i trädgården med gödsling och vattning, utnyttjande värmen till en kraftfull start på grönskan. Hundarna har promenerats morgon och kväll, i skogen och på vägarna i området.

onsdagkvällen var det behagligt kylslaget för träning efter ett väderomslag helt plötsligt vid sextiden, då temperaturen sjönk med tio grader i ett enda slag och med en kraftig vindby. Aili fick inte anstränga sig och inte komma i närheten av andra hundar. Inte heller någon av familjens andra hundar fick umgås utom familjen. Ingen av familjens hundar fick heller komma i kontakt med någon annan hundägare. Inte heller fick någon annan hund komma i kontakt med Husses och Mattes kläder.

ISOLERING således.

Lapskflocken var att betrakta som en pesthärd! Familjens bil parkerades avsides. Familjens hundar fick träna sist. De två övriga ekipagen som närvarade fick figga åt varandra. Husse figgade åt familjens egna hundar. Aili fick ett mycket kort och föga ansträngande koppelsök och hon hittade snabbt Husse liggande på marken bakom några stora stenblock. Aili ville skallmarkera, men skulle vara tyst och skona halsen och Husse direktbelönade en förvånad Aili. Som i alla fall fick vara med och leka en liten stund. Både Násti och Modji fick söka efter Husse ett stycke upp på en grushög. Násti fördes i koppel längs stora grushögar och sprängstensamlingar och fick Husses vittring på mycket långt håll! Hon släpptes och tog sig över den stora grusplanen och upp på högen och skallmarkerade fint. Sedan sprang hon ner på baksidan och tappade bort Matte! Stor oro uppstod då Násti inte gick att hitta någonstans! Men hon sprang åt ena hållet och Matte åt det andra. Till slut kunde en träningskompis dirigera de tu åt samma håll för en lyckosam återförening bland stora grus-  och stenhögar. Vem som var virrigast av Násti och Matte vill inte Matte fundera närmare på. Men Násti med sin goda nos bakspårade sig och föreföll väl minst förvirrad av de två tanterna....

Modji fick göra samma sök men som ett frisök. Hon jobbade fint ut och fångade vittringen högt uppe på stora sprängstenblock, för att sedan fånga vittringskällan på exakt samma plats som mor sin. Modji drog iväg mycket målmedvetet upp på grushögen och skallmarkerade fint, för att sedan komma raka vägen ner till en nöjd Matte.

Med lite noggrann planering gick det utmärkt att få ihop en träning anpassad för situationen, med hänsyn tagen till pesthärden Aili.

torsdagen fick Matte ett positivt besked rörande den sjuke familjemedlemmen. Ett litet steg mot tillfrisknande, men dock ett litet steg i rätt riktning! 

Aili hostar nästan inte alls.

Grannarna har hållit sig lugna.

En dag i sänder. En realitet just nu.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)