Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

TRÄNINGSPAUS, foton

2022-07-08

Onsdag.

För första gången på mycket länge blev det ingen träning på onsdagkvällen. Träningsgruppens samtliga medlemmar var bortresta eller upptagna av annat och då Modji och Aili var på simträning under dagen fick det räcka som aktivitet denna onsdag, även för dem. Vilket kändes aningen ovant! Varje vecka har Matte och Husse tränat räddningssök nu i trettio års tid. Så när som på någon enstaka vecka då förhinder uppstått av någon orsak, som tillfällig sjukdom. Matte har bytt ut båda sina höfter och inte ens då har uppehåll gjorts i träningen. Kvällen innan operation tränade Matte. Några dagar efter operation tränade Matte. På grund av två bytta höfter behövde inte träningen hoppas över en enda vecka. Matte tränade gående på kryckor och det funkade fint. Veckan tappade liksom styrsel nu när flocken inte skulle iväg på träning på kvällen. Matte är "sammankallande" och har koder och passerkort till grindar och det kändes som om något fattades denna onsdagkväll.

På väg hem från simträningen behövde flocken således inte alls stressa. Då simträningen skett ute på Rådmansö for flocken vidare till Södersvik och det fina stenugnsbageriet med servering där. Rådmansö bageri ligger i den gamla matbutikens lokal, där Matte handlat åtskilliga gånger under åren med stuga i närheten. Ett bageri på en vacker plats väl värt ett besök! Med hem följde ett stenugnsbakat bröd "Infjärden".

Torsdag.

Regnet öste ner till och från hela dagen och det behövs i naturen. Lapskflocken passade på att vistas ute mellan skurarna, vilket blev lite oplanerat och bestod mest i att avliva de väldigt stora bruna äckelsniglar som dök upp från ingenstans. Trädgården har hittills i sommar varit underbart och ovanligt befriad från dessa marodörer, vilket äntligen gett alla de fina riddarsporrarna i rabatten en möjighet att växa opåverkade. År efter år har de betats ner, beskurits och totalsaboterats av snigelangreppen. I år har de fått hjälp på traven av både kompost från latrinkomposten och hönsgödsel och har vuxit till sig helt fantastiskt fint. Nu skall inget få hota de fina blomställningarna i knopp! 

På eftermiddagen var det dags för Modji att åter få laserbehandling i bakbensmuskulaturen, som påverkats negativt av kortisonbehandlingen. När Modji närmade sig dörren började svansen gå och en mycket glad Modji klev in i lokalen. Under en halvtimme behandlades Modji, som inte gärna ville gå därifrån. Matte förstod inte riktigt varför, men på en hylla stod lite hundgoodis som lockade! Matte hade eget godis i fickan och lockade med Modji ut. Väl hemma mådde Modji fint och sprang med vajande svans från grinden till ytterdörren i hopp om att middagen skulle stå serverad i köket! Det är härligt att se henne må så fint. Trots allt.

Klicka för större bilder.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)