Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

PÅKÖRT RÅDJUR?

2018-02-02

Torsdag.

Mitt på den snöiga vägen fanns en stor blodfläck. Information/tips efterlystes i området. Viltolycka? Vid fågelbordet dök den ensamme lille råbocken upp, utan sin mamma? Han är verkligen väldigt liten! Till en början gick han tillsammans med sin mamma och sin syster, så hittades ett dött kid i en trädgård. I vinter har han gått med sin mamma. Nu går han helt alena vad det verkar. 

Det borde inte vara möjligt att i ett 30-skyltat bostadsområde köra på vare sig vilda djur, tama djur eller människor om man håller lämplig hastighet. Vem kommer i vägen nästa gång? Här körs det som vore det barmark och långt över lämplig hastighet för att hinna stanna inom den sträcka man kan överblicka. Ett ständigt risktagande och möter man någon så är det väl lite "shit happens" - mentalitet verkar det som. Det är bra sparkföre och stundtals glashalt, men har man fyrhjulsdrivet kör man som vore bilen ett ATV-fordon ute i terrängen och vägen enkelriktad. I ett fritidshusområde ute i skogen. Fritt fram för både det ena och det adra och olyckorna duggar tätt på vägen som leder hit ut. Det blir bara värre och värre för varje fritidshus som blir bebott året runt. Vägen fanns redan på 1600-talet och är inte på något sätt anpassad till dagens trafik!

Hur Matte för drygt trettio år sedan vågade ta med sina barn och hunden på en semestertripp några dagar med häst och vagn samt tält längs denna väg genom skogen, är i dag en gåta. Men trafiken var ju en helt annan då! Inte bara färre bilar! Körstilen var annorlunda. Man tog hänsyn till varandra på den tiden. Använde blinkers och såg till fler än sig själv och de egna behoven.

Det hade snöat mera. Blöt snö som måste bort från infart, gångar och buskar innan den skulle börja frysa ihop mot kvällen.  Hundarna fick vara ute i ett par timmar medan Husse och Matte höll sig sysselsatta med lite av varje. Enligt prognosen skulle nederbörden här falla som regn, men stugan ligger högt nog och tillräckligt långt norr ut för att få sin släng av sleven av det snöväder som drog upp längs kusten.

Hela dagen var vägen oplogad och det visade sig att det finns fler än Husse och Matte som inte kör fyrhjulsdrivet! Någon efterlyste plogbilen i den "lokala" FB-gruppen för att kunna få hem bilen sin!

Någon annan efterlyste något helt annat:

 

till Garns-Ekskogen · 
 

 

VIKTIGT MEDDELANDE ‼️
En kompis bokade in älgjakten i september 2018 men glömde att det var samma helg som han skulle gifta sig. Om du är intresserad så letar han nu efter nån som kan ta hans plats. Det är på lördagen 15/9 kl 15 i Storkyrkan. Hon heter Anna, blond, 170 cm, 65 kg, hyfsat skick, bra på att laga mat och gillar att mysa. Hon kommer att vara klädd i vit brudklänning. Nån intresserad??

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)