Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

LYXLIV

2014-09-10

Husse har tagit semester denna vecka. Det är Matte tacksam för, när hon skall vänja sig vid sin nya vardag för några månader framöver. Det är som en ny arbetsplats när väldigt mycket hemma måste utföras på helt andra sätt än vad Matte brukat göra. Det är inte bara att böja sig ner och plocka upp när man tappar något. Det är inte bara att vända sig om och gå tillbaka och hämta det man glömde. Det är inte ens bara att sätta sig ner och resa sig upp utan att först tänka till. Är det opererade benet rakt fram? Står kryckorna stadigt? Ligger rätt förhöjningskudde på stolen? Ne, kudden blev ju kvar i bilen......

För att använda Husses semesterdagar på ett trevligt sätt, kombinerer Husse och Matte lite olika ärenden med gåträning för Matte på lite olika platser. Samt lunch på olika platser. En favorit är golfklubbarna som brukar ha god mat i behaglig miljö.

tisdagen skulle Husse åt Upplands Väsbyhållet, varför dagens enda måltid intogs på Wäsby Golfklubb. Poscherad hälleflundra med sås av skirat smör med rödbetor och kapris. Citronpaj till kaffet. Lyxliv! Men det är det värt många gånger om! Effekten av lite lyx i vardagen kan inte underskattas. Husse och Matte gör trevliga saker och mår bra och Matte blir pigg och sköter sin träning ordentligt. Sedan sover Matte som en stock hela nätterna! Mattes nätter har under väldigt många år bestått av värkavbruten sömn. Högst 2-3 timmar i taget och oftast alldeles för korta nätter. Matte hade glömt hur det är att vakna efter 8 timmars oavbruten sömn. Flera dagar i rad!!! Lyx för Matte. En självklarhet för andra.

Hundarnas lyx består i att både Husse och Matte är hemma och semesterstämning råder. Utflykter lite hit och dit. Extra godsaker när de varit ensamma och Husse och Matte varit och handlat tuggmotstånd. Husse går promenader med dem varje dag. Matte avvaktar lite med moppeturerna. Vill känna sig säker på att orka hålla tre kopplade hundar i olika hundmötessituationer. En lös, okontrollerad hund som rusar fram och vill hälsa kan orsaka en olycka om Matte inte känner sig säker på sin kropp. Första sommaren här hände just detta. Matte cyklade med Gázzi och Násti kopplade och en ung Huskykille på rymmen ville leka. Cykeln välte och Matte slog hål i huvudet. Därefter köpte Matte en cykelhjälm. Lösa hundar förekommer rätt ofta långt ifrån sina ägare på vägarna. Matte fegar lite ännu. Protesen måste växa fast säkrare.

Eftermiddagen tillbringade familjen hemma. Hundarna lekte och spanade i bäcken efter intressanta saker. Snokar och ätbara rötter. Husse klöv ved och Matte klippte bort vissna blommor. Vattningen fick dock Husse sköta. 

Antal kommentarer: 2

2014-09-10 20:14:51

Låter bra det här ! Träning , god mat och fint väder ! Grattis till att det redan känns bättre !

2014-09-10 20:23:31

Ovanstående var från mig Janina
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)