Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

FLOCKEN FOR FÖR ATT FIRA

2022-05-23

Söndag.

En helg som för en vecka sedan spåddes bli regnig visade sig inte alls bli regnig! Ibland skall man ha tur! Husse slapp regn när han firade bror sin på ett gardenparty på lördagen. Lapskflocken slapp regn på söndagen när Mattes äldste son fyllde 51 (en märklig känsla! Matte var ju nyss femtio själv....) och firades med picknick i det gröna. En familjeutflykt till av sonen ägd mark, där en huggkubbe skulle hämtas samtidigt till den yngre sonen. Medan huggkubben letades rätt på och forslades till bilen, tog Matte en promenad med hundarna längs traktorvägen över slåttervallen. Många för en hund ljuvliga dofter fanns här, där det är mycket viltrikt kring en stor utgrävd damm. Älgspår och rådjursspår syntes i den stelnade leran kring dammen och småvilt had också satt sina fotspår där. I en på grund av regnbrist torrlagd skog  är en sådan här damm en samlingsplats. En ormvråk cirklade länge över den öppna marken på jakt efter något byte. 

Hundarna bands upp vid en jordskruv i bilens skugga, intill den födelsedagsfikande familjen. Tårtan på bordet smakade smaskigt, men för Modjis och Ailis del bjöds det i stället på varsin tuggpinne. Vilket de föreföll nöjda med.

En av de överlämnade presenterna, i form av några grönsaksplantor, var en rund och strimmig "djungelgurka"! Mer seende ut som en melon än en gurka! Matte blev väldigt sugen på att skaffa en för egen del!

Så småningom blev det dags för uppbrott och efter hemkomsten hann det bli lite lössläppt utevistelse i det egna reviret för Modji och Aili. Matte letade sniglar men hittade inga. Redan var flera små plantor nertuggade och saknade blad och därför hade Matte strött ut snigelgift kring extra populära växter. Hittills hittade sniglar har bytt färg från lätthittat brunt till mycket svårhittade små sniglar i så mörkt brunt att de sett svarta ut mot den svarta jorden. En anpassning och korsning med helsvarta skogssniglar. Modji uppskattar allt Matte strör ut kring sina plantor, i form av hönsgödsel och blå snigelpellets. Inget är giftigt men snigelgiftet är dyrt och skall inte ätas upp av Modji och hönsgödsel bör inte ätas i mängder. Matte passade på Modji och delade ut förbud. Modji ledsnade på Matte, gick iväg och åt gräs i stället. Ett mycket klokt beslut. Kortisonbehandlingen skapar inte bara ökad törst utan även ökad hunger. Men den har fungerat, för Modjis inflammerade leder mår mycket bättre nu. 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)