Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

TREVLIGT BESÖK

2013-08-07

Semestertider och parning kan bli lite knepigt. Även hundar far iväg på semester. Långt bort. Men Modjis fästman har en matte som visat stort förtroende och lämnade sin hund hemma hos Modji med familj. I stället för att ha kul tillsammans på en lång resa. Det är för tidigt ännu i Modjis löpcykel, men där fanns en oro för att inte hinna hem i tid och då valdes detta alternativ. Tack för förtroendet att ha den mycket sympatiske killen här så länge!

I en liten stuga med två löptikar kräver det vissa nya rutiner. Inte heller får Mysjkin slinka ut och gå vilse igen. Värmen inne är lika hög som ute. Men detta har fungerat bra nu i två dagar. Násti är med Husse på jobbet och sedan sover de i lillstugan. På kvällarna varvar  hundarna med att vara ute på tomten. Denna årstid underlättar, när hundar kan vara på tomten och på verandor och i olika hus.

Fästmannen kände igen sig och Mysjkin hälsade han respektfullt på. En katt som med gott självförtroende alltid gått rakt fram och hälsat, på aningen förvånade besökande hundar. Fästfolket är klara över vad som gäller. Ett stort intresse från båda sidor. Men ännu är det inte dags. Modji är som mor sin och mognar sent i löpet även denna gång.

Att få umgås så här nära med den hund som planeras bli pappa till familjens nästa hund, är en stor ynnest! Nästa hund kan ju bli en kopia av far sin. Kirous har fått en stor plats i familjen som nu innerligt hoppas på en Modji / Kirous valp.

tisdagen tog Matte en morgonpromenad i området med kärleksparet och därefter fick de vistas fritt ute på tomten med Matte. Fram till dess att Husse och Násti kom hem. Då tog Husse en promenad med Násti och Modji i skogen och Matte gick en sväng med Kirous. Det känns viktigt att Násti inte tappar sitt varadagsliv med Modji och Matte, men Kirous får inte känna sig  undanskuffad heller. Gracerna måste fördelas rättvist för bibehållna positioner i flocken för alla. Ingen få känna sig åsidosatt i en känslig situation. Násti och Kirous är väl medvetna om varandras närvaro, men de får inte se varandra. Det är Modji som skall uppvaktas. Násti ligger en vecka efter i löpet. Lite tänkande och lite pusslande så skall det förhoppningsvis gå vägen. På onsdagkvällen få killen vara med på träningen. Spännande! Men han gick kanon på provapådagen och har mycket gott i sig. En kille helt i familjens smak.

 

Antal kommentarer: 2

2013-08-07 19:10:55 - Anna, www.raika.se

:)
Pussa på Kirous från oss (heart)
Håller tummarna att det blir små valpisar i höst hos er

2013-08-07 21:55:01 - Anneli & Balvis

Ja "skam dem som ger sig" nu blåhålls tummar och tassar här!(inlove)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)