Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

BLEV FAST HEMMAVID

2016-08-12

Torsdag.

Klockan 8.30 skulle en rörmokare komma. Vilket han inte gjorde. Han meddelade att han i stället skulle komma "under dagen eller i morgon". Varpå han upplystes om att "i morgon" var en omöjlighet för Mattes del. Matte blev dock lovad att ingen skulle dyka upp före klockan elva, varför hon kunde gå iväg med hundarna på en kortare promenad.

När klockan var närmare ett dök två rörmokare upp bara för att dra iväg per omgående medförande den gamla dränkbara pump som bränt ihop. De måste ha den som jämförelse när de skulle köpa en ny.

TROTS att Husse meddelat både modell och nummer och allt annat viktigt som de kunde behöva!!!

Efter en dryg timme återkom de och sedan pulades och strulades det. Elektriker anlände och for rätt snart igen. Rörkillarna pulade och strulade vidare. Matte öppnade kranen i köket för fullt. Höll sig i närheten för säkerhets skull. Uppmanades att stänga kranen igen.

Efter flera timmar var de så äntligen klara med sitt jobb strax innan Husse anlände från jobbet. Mäkta förvånad! Dels trodde han att det bara var att köpa en ny pump när de hade så bra information om modell på den gamla, dels att det bara vara att stoppa ner den och köra igång.

Vilket det uppenbarligen inte var.

Utan kommunalt vatten och avlopp får man ta till lite olika lösningar beroende på hur tomten ser ut. Är det mest berg går det inte att gräva ner saker på djupet. Familjens avlopp för gråvatten (ej toalett!) går ut i en stor anlagd kulle med en stenkista. Från denna stenkista pumpas vattnet upp för infiltration i den infiltrationsbädd som denna kulle bildar. Nu var pumpen  paj då flottören var utsliten. Pumpen gick torr.

Násti kunde vara ute under eftermiddagen då hon inte är så nyfiken på rörmokeriarbeten. Modji och Aili är två inspektorskor och hölls bakom glasdörren till uterummet under tiden arbetet pågick. Av hänsyn till killarna som jobbade och för att slippa få kamptrasor nertappade i stenkista eller pumphål som stod utan täckning. Först när arbetet ansågs slutfört och driften skulle kontrolleras genom påfyllning av vatten innifrån fick även Modji och Aili komma ut och morsa på dem, vars närvaro de följt noga under flera timmar.

Matte kunde konstatera att modet bland hantverkare ännu efter flera år förser Matte med unga grabbar med byxorna nerdragna och visande det mesta av kallingarna. I bästa fall! NEJ! Matte uppskattar INTE att få halva stjärtar serverade med springa och allt i sitt hem/sin trädgård! Denna eftermiddag fick Matte beskåda ett par ganska färgglada och småmönstrade kallingar med röd resår. Som gudskelov höll sig kvar den skulle. Ovanför rumpan.

Husse inspekterade den nya pumpen och efter middagen tog han med hundarna ut i skogen en sväng. Matte gick på snigeljakt och kunde konstatera att kvällen var för kylig för sniglarna och hittade inte en enda! Temperaturen låg på sex grader när familjen gjorde kväll. Sommaren går mot sitt slut.

En tuff sommar.

Antal kommentarer: 1

2016-08-12 16:16:26 - Anneli

Så himla underbart att få läsa din blogg alltså!
Skrattade gott med detta inlägg då jag oxå har extremt svårt för nerdragna byxor:D:D
Stor tasskram bästaste storflock!

Anneli m två löpska.... :S
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)