Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

ÅTERKNYTNING

2012-10-30

Måndagen blev en dag för ihopknytning av familjegruppen. Samt vila och lugn och ro. Modji har varje dag under en veckas tid varit bland många människor och många hundar. Hon har bott i bur många timmar varje dag och höga krav har ställts på henne. Nu måste hon få vara fri från krav och instängdhet och hon måste hitta sin plats i gruppen. En grupp som saknar en för Modji viktig medlem. Hennes mormor Gázzi.

Násti och Matte har bildat ensam grupp under en vecka och nu skulle Modji hitta tillbaka till sin självklara plats i en förminskad familj. Násti måste dela med sig av Matte. Dessutom behövde Násti och Matte en vilodag efter söndagens upplevelser.

Efter en morgonpromenad i området och lite tid ute på tomten, samt lite fritt följträning med två hundar tillsammans svängde vädret. Vinden var kraftig och isande kall och regnet började ösa ner. Men Modji ville inte gå in! Lösningen blev att hon fick vara på glasverandan. Där satt hon länge och kollade ut mot vägen och de öde trädgårdarna i närheten. Hon var mycket uppmärksam och näsan gick hela tiden. Vakthunden Modji måste återfå kontrollen över nejden! Matte frågade några gånger om Modji ville komma in i brasvärmen, men det ville inte Modji.

Så småningom föreföll hon trots allt nöjd och rullade ihop sig på sälskinnet framför kaminen och somnade gott.

Efter middagen slickade mor och dotter växelvis ur kastrullen och båda visade stor hänsyn mot varandra. Ingen maktkamp här inte. Inte heller ville Modji sitta i Husses knä. Allt var som vanligt efter en för alla ovanlig vecka. Familjen var återsamlad.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)