Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

VARDAGSLIV I FLOCKEN

2018-09-01

Torsdag-fredag.

En hel del vardagsgöra har skjutits på framtiden denna heta sommar. Synnerligen bekvämt var det att gräset inte växte och behövde klippas två gånger i veckan! Men nu har växtkraften i trädgården återvänt med regnandet och den väldigt höga luftfuktigheten. Det växer så det knakar och nyplanterat försvinner i vindlande ogräs på slänten mot bäcken. Det växer även i den i stort sett torrlagda bäcken. Husse och Matte har fått en hel del att göra och det är jobb som inte kan vänta längre. Även inomhusmiljön har tagit sin tid med invasionen av spyflugor i toan...  Det dyker ännu upp nya flugor här och där och det är bara sååååå äckligt! Radar har använts mycket, även Klorin. Nu hänger gammaldags klisterremsor att fastna i lite här och där. Fast inredning har flyttats undan för att komma åt fluggömställen. Slöa, feta flugor som kryper fram ur vrårna....  Blänkande i metallic i grönt och blått! Sakta kravlande på fönstret och lätta att ta av daga, men varifrån kommer  de???? Kanske bara radardrogade och klorinförgiftade exemplar som långsamt nyktrat till bakom elementet eller under duschkabinen? Men allt är nu kontrollerat och sanerat och inga flugor hittas. Men så plötsligt sitter där fyra i fönstret igen när man varit borta några timmar.

Vilket var fallet på fredagen när flocken dragit runt på turné för att uträtta ärenden. 

Hundarna fick varsitt fryst lammben att tugga i sig på den gröna och fuktiga gräsmattan, medan Husse och Matte åter minutiöst gick igenom våtutrymmet. Inga nya fynd av flugor.

Varför Husse tog med sig hundarna ut på en promenad i skogen när de tuggat färdigt och Matte tog den nyinköpta burken med färgbruten olja och fick den nya spaljen att se lika gammal ut som den gamla och steg för steg blir stenparti och omgivining vid tillbyggnaden färdigställda.

Tröttmössor var vi allihopa när kvällen kom.

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)