Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

ETT GOTT SKRATT FÖRLÄNGER LIVET!

2020-03-24

Måndag.

I dessa allvarliga influensatider kan det bli deprimerande och immunförsvarssänkande med all dyster information från hela världen. Det räcker liksom att få veta vad vi själva måste förhålla oss till. Att man nu i England bara får samlas i grupper om högst två utomhus och bara får gå ut och motionera en  gång om dagen, känns som en fängelsedom för en djurägare som måste rasta sin hund utomhus och för den som även skall motionera sina lungor genom att röra på sig och andas frisk luft. För att överleva en infektion. Radio Stockholm lyssnar Lapskflocken på som husorgan, utöver Dagens Nyheter. Ett grepp för att låta lyssnarna dra på smilbanden mellan varenda nyhetsuppläsning med nya hemska och obegripliga siffror från Italien och även Spanien, vädjade man till lyssnarna: "Skriv och berätta hur din arbetssituation ser ut när du jobbar hemifrån! Men byt ut ordet barn, katt, hund eller annat sällskap till kollega!"

Kul blev det! Tyckte Matte. Som delar med sig och alla delar inte Mattes humor. Men någon kanske ser poängen med att man mellan dystra nyheter om varslade, arbetslösa och panikslagna enmansföretagare/småföretagare stoppar in lite humörshöjande inslag från verkligheten hemma hos lyssnarna.

AVLYSSNAT:

"Min kollega har kräkts på hallmattan!"   "Min kollega har just rusat som en idiot fram och tillbaka och skrymklat ihop hallmattan totalt!"   "Min kollega bajsade just på sig."   "Min kollega välte kaffekoppen över mina papper". "Min kollega har hoppat upp i mitt knä och stryker sig mot mina kinder så jag inte kan arbeta!"

Matte frågade en hemarbetande närstående hur kollegan uppförde sig: "Min kollega gick rakt över tangentbordet under videosamtalet och min kollega rusade runt och skrek och rev i mattan för att få uppmärksamhet! Men min lilla kollega somnade också i min famn efter lunchen!"

Mattes och Husses kollegor höll sig i stugan under förmiddagen och var lugnt och fint sällskap til Matte som satt i den ena långa telefonkön efter den andra för att leta rätt på sina egna pengar. Som tydligen inte nått mottagaren när en faktura betalades för tre veckor sedan. Pengarna hade nått mottagaren - visade det sig i slutändan. Enligt vad banken kunde se - men ine mottagaren själv?! Matte ombads ringa ytterligare samtal väl kommen till företaget i fråga, men si där tog det stopp! Att företaget inte kunde kommunicera med sin egen faktureringsavdelning ansåg sig inte Matte hade något som helst att göra med. Ytterligare samtal fick man fixa själv. För övrigt orsakade företagets första mail, inkluderande fakturan, att Matte fick ett elakartat virus i datorn! Vilket brandväggen upptäckte, men företaget ansåg sig helt okunnigt om. Matte har betalat för en tjänst och så här får det inte gå till. Ett stort juristföretag borde värna mer om sina kunder! Som många gånger anlitar dem i känsliga perioder i livet. Dålig stil! Vid koll på nätet hade de bara fått två stjärnor i himlen visade det sig nu. En alldeles för stor organisation!

Halva dagen ställde de lojala kollegorna upp och höll Matte sällskap i sin väntan. Varför Matte anpassade sig till kollegorna resten av dagen. Som tillbringades utomhus med plock och rensning i trädgården i den åter kalla och kraftigt byiga vinden. Husse fick sällskap av kollegorna när han ville gå i skogen och lojala som de är följde de även med Matte när hon senare ville gå en powerwalk över berget bakom huset och runt kvarteret. Eftermiddagsfika intogs gemensamt i solen på altanenkanten, med ett renskinn under rumporna.

När solen försvann bakom högsta granen på granntomten tvärs över vägen ansåg Husse och Matte att arbetsdagen var slut. After work blev det och alla kollegor ville komma! Trevligt!

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)