Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

GRATTIS TILL J-KULLEN 6 ÅR!

2016-03-04

Den 4 mars 2010 födde Násti:  Mánnu, Signe (Lahji), Lihkku och Idja som blev J-kullen. Mánnu och Lihkku har sedan dess blivit något så fint som CIB! Vilket betyder att de båda är internationella utställningschampi(n)joner! Syrran Signe är SUCH och därmed en svensk champion! De har alla tre visat att de även har en bra skalle att jobba med! Brain and beauty. Idja är en fin hund även hon och hon har tränat en hel del agility. Hennes matte har inte ställt ut henne, men exteriört ser hon mycket bra ut. En kull som planerades efter föräldrarnas arbetsmeriter blev riktiga skönheter!

Bra arbetshundar som är bra byggda och funktionella vad gäller både kropp och knopp.

På rasklubbens hemsida kan man läsa att på listan över de tio mest framgångsrika utställningshundarna 2015 finns Násti på tredje plats bland tikarna och  hennes dotter Modji har placerat sig på sjunde plats. Bland hanhundarna finns Nástisonen Lime (Aiko) på tredje plats och hans kullbror från A-kullen Epic (Adja) på sjunde plats. Mánnu finns på åttonde plats. Fem hundar totalt från Gátchis fins på tio i topp för Lapska tikar och hanar år 2015! Trots ett fåtal besökta utställningar.

Násti blev även 2015 ÅRETS VETERANTIK-Lapsk Vallhund ! Andra året i följd!

Matte har ställt ut uppfödargrupper tre gånger under året  med gott resultat! Två förstaplaceringar med HP och en andraplacering med HP. Poängmässigt ger det enligt poängsystemet 29 poäng, men räknas inte för listplacering, då alla grupplaceringar skett på rasspecialer i rasklubben. Vilket Matte i sin enfald trodde var bra...  

För att poängen skall räknas och resultatet redovisas för 2015, måste ett resultat vara från en SKK-utställning. Gruppresultaten får inte heller bara häröra enbart från SKK-utställningar.  Både ock skall det vara, Rasklubben och SKK. Ingen uppfödargrupp - Lapsk Vallhund kvalificerade sig för en officiell placering 2015.

Så därför redovisar Matte sitt eget resultat här! 

 Icke förty har Mattes uppfödargrupper fått mycket bra placeringar när det begivit sig. Kul! När avelsmaterialet valts efter goda arbetsegenskaper, bra mentalitet och rastypisk exteriör. Inte efter långa utställningstitlar.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)