Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

TACK FÖR VISAD UPPSKATTNING

2012-10-05

Tack för visad uppskattning på vår provapådag i söndags! Lapphundraserna har en bra storlek och den självständighet och problemlösningsförmåga som behövs för att valla renar, kommer väl till pass inom räddningssöket. Ett gäng från Sjöräddningen deltog även med andra raser. Så kanske en repris kommer att ske på ett annat sätt och inte åt Lapphundklubbens Östra distrikt. Vi får se framöver. Om intresse finns från Östras styrelse. Om någon är genuint intresserad av att förbereda sin hund för räddningsutbildning kan träningshjälp erbjudas.

På torsdagmorgonen testade Matte en teori. Gázzi var svajig i bakstället till och från under tisdagen, men hon genomförde ett mycket bra sök i verkstadsmiljö och rörde sig i trav hela tiden, utan att få minsta problem. På onsdagmorgonen var hon vinglig igen. Märkligt. När hon stannar upp kommer liksom en yrsel. Matte tog nu med hundarna ut i skogen och försökte hålla Gázzi igång. Till en början på morgonen var hon ostadig, men pigg och med god aptit. När Gázzi kommit igång och halva "mopperundan" var avverkad, utan stopp och i ständig rörelse framåt, var vingligheten borta. Något samband förefaller det vara. Allt finns inte förklaringar till. En del saker kan man bara konstatera, utan att förstå orsaken. En dag i sänder.

Efter skogsrundan lämnades hundarna hemma och Matte for till doktorn och kom därifrån med två stora plåsterlappar på skulten.....  Inte så vackert och en mössa åkte på inför resan till Rimbo Marknad. En årlig marknad som är en av de större i landet. Ett måste den första torsdagen i oktober. För första gången var ingen hund med för miljöträning. Det kändes liksom inte aktuellt. Förra året ägnade sig Modji uteslutande åt att leka städpatrull......  Tappade korvar, korvbröd, langoz, sockervadd, och en massa annat för Matte okänt slank ner i den glupska hunden. Nu fick alla de andra hundarna på marknaden städa själva. Kvällen var behaglig, utan den sedvanliga blåsten nere från sjön och inget regn! Men det var lite märkligt att se ett flertal små barn i barnvagn, iklädda endast innekläder, när föräldrarna var påbyltade med tjocka jackor och halsdukar.  Överallt såldes strumpor: 15 för 100:-!  Inte bara Matte, utan två unga tjejer reagerade lika. "Jag behöver ine femton par strumpor, jag vill ha bara två tre stycken".  Men det kanske var engångsstrumpor. Kvalitetsmässigt. Två killar fixade käk i utkanten av området. Thaibuffé för 70:- Ät så mycket ni orkar! Så himla gott!

 

Antal kommentarer: 1

2012-10-07 09:06:47 - Anette och 2 lapska

Kristaller i öronen som ändrar läge ? (heart)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)