Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

KRYMPTA VÄGAR

2015-08-18

Måndag.

Innan solen stod för högt på himlen tog Matte med sig hundarna på en långpromenad i området. Vilket blev en staccatopromenad. Svårt att hålla tempot. Båda kanterna på större delen av vägen är nu avhyvlade för bättre avrinning och vägen är betydligt smalare, med branta kanter och djupa diken. Vid varje bil som passerade Matte och de två hundarna måste Matte stanna och hålla sig längst ute på kanten för att bilarna skulle kunna passera. Vanliga personbilar. Fasan är när en stor lastbil kommer. Vägen skall asfalteras. Matte har inte vågat cykla med hundarna på hela sommaren, när detta arbete sattes igång. Matte är en fegis. Glad åt att kunna gå långpromenader igen med ny höft, men rädd för att gå över styr ner i ett djupt dike, för att inte bli påkörd av för fortåkande förare.

Vid dagens alla ofrivilliga stopp upptäckte Matte att varenda vägtrumma i tomtinfarterna nu blockerats med stora jordklumpar och dikesfåran och bäcken är också fyllda med jord bitvis. Kanon! Vägen har krympt för bättre avrinning och dikena är i stället uppgrundade och igenfyllda.....  Lapskfamiljen kanske får sjötomt boende längst upp mot sjön när höstregnen sätter igång. Det har hänt förr att hela gräsmattan blivit en mindre sjö när vägtrummor blockerats. Fortsättningen skall bli intressant att följa. Hur blir hundpromenaderna framöver?

Matte ägnade dagen åt viss utrensning och röjande och hundarna njöt av solen, vars värme dämpades av en rätt kylig vind. Ytterligare en promenad blev det under dagen.

På kvällen firade Matte med Husse, som bjöd på middag på Hamnkrogen i Vaxholm. Kvällen var somrig och härlig nere vid kajen, med alla båtarna vid bryggorna och skärgårdstrafiken på väg ut och in genom sundet vid Waxholms färstning. Krogen är populär och här var det full fart. En populär utflykt är att ta båten ut från Stockholm för en måltid i Vaxholm och sedan tar man bussen tillbaka. Husse och Matte tog den egna bilen från skogen och sträckan är inte lång. Födelsedagsmiddagen bestod av smörstekt gös på potatispuré med dill, med pepparrot, mangold och smält smör. Crème brulé med flädersmak och härligt knäckig yta. Ett glas vitt därtill. 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)