Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

GRATTIS TILL SAIVI MED MATTE!

2019-11-20

Ett stort GRATTIS till Gátchis Bargi Saivi med matte, som kom tvåa på ett klubbmästerskap i nosework på tisdagkvällen! Mycket snyggt jobbat!

Den egna flocken begav sig till Norrtälje för ett ärende på tisdagen och hundarna fick följa med. Solen sken, vilket lockade till en promenad genom de centrala delarna av Norrtälje. Längs gågatan ner mellan de gamla trähusen mot hamnen promenerade Matte, Husse och hundarna. I sällskap av påtagligt många andra hundägaren nu när de slutat regna! De två Lapska uppförde sig exemplariskt och ignorerade fullständigt samtliga hundar de mötte. Tätt inpå eller på stort avstånd. Fysiskt närvarande hundar var väsentligt ointressantare än dessa mängder med kissfläckar, som även var väldigt synliga på husväggarna. Hade Modji och Aili fått bestämma, så hade flocken inte ens hållit styrfart framåt gatan!

Ner till hamnen kom kvartetten trots allt och där har den gamla ångbåten "Norrtelje" äntligen kommit tillbaka till sin ordinarie kajplats längst in! En båt på vilken man kan äta dagens lunch och snart även julbord. Båten är nu det enda som minner om hur hamnen sett ut fram till för några år sedan. Då började man riva de sädessilor som stått som karakteristiska utropstecken här nere, tillsammans med alla gamla byggnade och skjul i det stora hamnområdet. Som liksom överallt i övrigt förvandlas till vattennära bostadsområden. Samtidigt som man varnar allt oftare för höga vattenstånd i takt med en klimatförändring. Matte förstår inte mycket. Överallt runt om bygger man så nära vattnet att man kan kliva ut genom porten och dyka rakt ner i vattnet. Eller sitta på balkongen och fiska. Hammarby Sjöstad, Hornsbergs Strand, Hägernäs Strand och nu i Norrtälje. Fint som snus och dyrts som skjortan! Mycket attraktivt onekligen och husen nere i Norrtälje hamn var oväntat snygga och väl inpassade och anpassade i den gamla bebyggelsen.

Lapskflocken gick för första gången runt bland de nybyggda bostadsrättshusen där man nu börjat flytta in och Matte och Husse gillade vad de såg. Matte har fått prospekt och erbjudits visningar med lite tilltugg och andra lockbeten. För att kunna bo här skulle Lapskflocken få tränga ihop sig i en minietta, om sådana finns och avstå från det mesta utöver att bo. Så det är inte aktuellt på något vis. Så flocken blir kvar i sin lilla stuga i skogen och bäcken flödar nu snart över gräsmattan efter allt regnande, varför solblänk i vatten kan fås även vid nuvarande boende.

En timslång behaglig promenad blev det i stans gamla kvarter och med hem kom bröd från det urgamla Roslagsbageriet i ett litet trähus, med mängder med originaldetaljer. Flocken tog bilen upp på Södra Berget och Bergstugan för en lunch med utsikt över stan och inloppet i Norrtäljeviken. Ett fönsterbord blev just ledigt och molnen skingrades och släppte fram solen helt i frihet! Vilken vy! Kommer ni till Norrtälje så pallra er upp på berget och njut!

Hem gick färden via Biltema vid södra infarten och kort efter hemkomsten i skymningen öppnade sig himlen! Regnet öste sedan åter ner hela kvällen. Tur med vädret hade verkligen Lapskflocken den här dagen i Norrtälje.

 

 

Antal kommentarer: 3

2019-11-20 15:21:45 - Eva

Grattis Anneli och Saivi.

Vilken härlig dag ni hade 8-)

2019-11-21 13:42:44 - Saivi m flock

Tack! Ja det var jätteroligt att få göra "något" änteligen då matte lagt det mesta på hyllan nuförtiden verkar det som .... Roligast av allt var nog att hela 3 Lapska Vallhundar deltog i KMet! Rekord? Matte som är RASist vad gäller hund njöt i fulla drag :)

2019-11-22 06:48:15 - Marianne

Kära Saivi!
Du har en fantastisk Matte som har låtit dig visa vilken bra tjej du är! Ibland måste även mattar få lite egentid och ladda batterierna och tänka på sin egen hälsa så att de orkar ta sina hundar till stjärnorna! Du har fått en mycket god grund lagd och du har en matte som bryr sig om alla Lapska Vallhundar och vill att många i framtiden skall kunna ha lika kul med sina Lapska som hon har haft! Du har haft en himla tur som har fått henne som din närmaste människa! (heart)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)