Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

NYÅRSAFTON, foto

2023-01-01

Lördag - Nyårsafton.

I den lokala FB-gruppen hade diskussionerna slutligen landat i att den lokala ordningsstadgan angav att raketskjutande var tillåtet mellan 18.00 den 31.12.2022 till 02.00 den 1.1.2023. Icke förty kunde dova smällar likt kanonskott höras, när Matte promenerat tio minuter hemifrån. Klockan 11 på lördagen. Vilket både Dima och Aili noterade, men inte brydde sig om. Vid ett möte med en annan hundägare samtidigt, förundrades de båda hundägarna över hur svårt det kan vara att tänka på andra än på sig själv och i stället agera efter vad som är rätt för det egna jaget för stunden. Matte gick en extra lång runda med hundarna och höll god fart i uppförsbackarna. Resten av promenaden kunde ske i lugn och ro och hundarna uppskattade nya vägkanter att lukta av. En och en halv timmes promenad övergick i utevistelse på tomten. Bäcken forsar fint nu och när Aili så småningom ville gå in, ville Dima fortsätta att studera det strömmande vattnet på nära håll.

Matte blev kvar ute med Dima och studerade honom och filmade en snutt. Han tittade på vattnet som rörde sig i bäckfåran, i nivå med gräsmattan. Dima följde kanterna och sniffade i höjd med vattenytan. Här finns vattensork och kanske hade han upptäckt detta? För några år sedan tog Modji en stor vattensork som hon avlivade snabbt och effektivt. Sedan blev hon sittande och tittade ömsom på det döda djuret och på Matte. En väl stor portion att sätta i sig på raken. Matte tog gärna hand om den döda vattensorken åt Modji. Ingen bra mat med mycket mask i sig, som i alla gnagare. Dima verkade inte ha fyndat något. Han gick mest och studerade alla vittringar som det strömmande vattnet förde med sig.

Efter två timmars utomhusvistelse i en ganska kylslagn vind, drog sig Matte gärna in i stugan och nu var även Dima mogen för stugvärmen vad det verkade. När Matte rörde sig mot yttertrappen anslöt Dima självmant. men stannade sedan ute med Aili i uterummet till dess mörkret fallit. Det gick inte att se så mycket längre av vad som hände kring reviret och båda valde att gå in i stugan.

Kvällens teveutbud på de få tillgängliga kanalerna fick Husse och Matte att se ett par missade program och hur Lorrygänget får till det kan man fundera över! Kul verkar de ha och kul är det att titta på! Serien "Äntligen" bjöd på många skratt. Välbehövligt! Husse och Matte lyckades hålla sig vakna till tolvslaget och sändningen från Skansen. Hundarna behövde aldrig de öronproppar som Matte tillverkat åt dem. De gnagde på sina tuggben och noterade några dova smällar, men tuggade vidare. Ljudet på teven var högt uppskruvat. Det var lugnt när Husse nattrastade dem och tyst var det sedan hela natten. Tack!

God fortsättning!

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)