Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

MATTE - "ARKEOLOGEN"

2015-05-20

tisdagen tog Matte med sig hundarna på en powerwalk under en timmes tid. Först lite nosande och rastning och sedan var det fullt ös! För allas bästa. Nya tillsaluskyltar kantade vägen i området. Priserna har dubblats under de elva år Lapskfamiljen bott i området. Uppför Mossvägenbacken höll Matte farten och den vaktande Hoffen skällde ut Lapskflocken rejält från sin trädgård. Längs staketetet är det numera så tätvuxet att hon inte syns, men hon hörs! Násti och Modji låtsas inte höra henne, men stannar gärna upp och nosar intensivt och pinkar över på andra sidan vägen. Matte tillät inte detta rutinmässiga stopp för att inte tappa fart och för att inte få Aili att svara emot, när hon nu skötte sig så fint och var alldeles tyst.

Även denna dag ägnade sig Matte åt att gräva. Men med den lilla spaden. Likt en arkeolog låg Matte på knä länge och skrapade bitvis fram den lilla puckeln av sten/berg osm dök upp mitt i dräneringsdiket. Matte krafsade in mot sidorna, för att upptäcka om en mer fri väg möjligen fanns ett stycke åt sidan. Att gräva upp stora stycken till kändes inte lockande, då risk fanns för att gräva sönder de Rhododendron som äntigen fått lite storlek. Matte upptäckte att marken, som misstänkt, är uppfylld med hjälp av mänskliga händer för att jämna till och bygga upp slänten ner mot bäcken. Bitar av gammal murbruk dök upp och till slut stora plana stycken av gammalt byggmaterial. "Inspektörskan" var med som vanligt och kollade att Matte gjorde jobbet ordentligt och undersökte noga vad som grävdes upp!

En svag förhoppning fanns att det inte var en bergpuckel utan en sten, vilket fick Matte att envist gräva vidare med sin planteringsspade i några timmar. Men när det åter började regna fick Matte nog och gick in och tände en brasa i det kylslagna vädret. Om möjligt får det bli Snigeldynamit som får fixa bort bergbiten och bereda fritt rinn för dränering.

Snigeldynamit kan göra underverk om det används på rätt sätt! Matte bjuder här på en historia ur livet från tiden när Matte sålde byggvaror. En kund stod i kassan med diverse byggvaror på bandet och när Matte slog in den lilla kartongen i rött och vitt studsade kunden till. "Men inte är den sååå väldigt dyr?!" Matte misstänkte att kunden gjort en miss och tagit fel vara och replikerade: "Jo, Snigeldynamit är rätt dyrt, men så är det också väldigt effektivt."

"Snigeldynamit? Jag skall ha eldfast bruk och laga den öppna spisen!"

Med det bruket hade spisen rasat ihop. Mattes jobbarkompisar hade mycket roligt åt tanken på att kunden kunde ha försökt laga sin öppna spis med Snigeldynamit. Matte var glad åt sin magkänsla. Båda kartongerna var av samma storlek och röd-vita. Misstaget lätt att göra.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)