Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

HUNDARNA FICK VILA

2017-05-27

Torsdagen och fredagen ägnades till stor del åt att få tag i en ny tvättmaskin, då den inte alltför gamla maskinen döden dött för evigt, med ett trasigt kretskort. Berättade den hemkallade reparatören för en kostnad av en dryg tusenlapp. Separettoaletten som fanns i huset när det köptes är ca femton år gammal och fläkten är bytt en gång. Nu var priset nersatt med en tusing på ett byggvaruhus ett stycke bort, varför det var läge att införskaffa även en sådan. Mycket av sökandet efter tvättmaskin kunde ske i datorn, men att se maskinen även in real life har sina fördelar. Inte minst att prata med någon kunnig försäljare, då kunskapen om tvättmaskiners inre liv är tämligen okänt för både Husse och Matte.

Helt glömdes inte hundarna bort. De har fått vara mycket ute på tomten, ytterdörren har stått öppen och de har kunnat röra sig fritt. Några kortare rastningspromenader har det även blivit. De har fått mat, kel och uppmärksamhet. Aili är för närvarande en ypperlig kamphund och bjuder till kamp med Matte och Husse titt som tätt. Vilket inte märks i de protokoll som skrivits när det varit MH och BPH. Aili kampar hej vilt - när HON bestämmer och med föremål som HON bestämmer! Ofta initierar Aili leken med Matte och efter en stund blandar sig Modji i och tar över från Matte. Sedan dragkampar mor och dotter med stor inlevelse ganska länge.

I dag, lördag är det rasklubbens första årsmöte. Husse och Matte har tyvärr inte möjlighet att närvara, då platsen ligger lite för många timmar hemifrån och en familjehögtid måste hinnas med.

Antal kommentarer: 1

2017-05-28 16:32:11 - Anneli m flock

NI var saknade som vurmare av den Lapska Vallhunden men ni hade ju en godtagbar ursäkt;)! Vi var 5 stycken som deltog på årsmötet. Hoppas det tiodubblas i antal deltagare till nästa årsmöte för Världens Bästa Ras! Tänk! ÄNTELIGEN en egen rasklubb!! Det som var utopi för 10-12 år sedan! UNDERBART! Nuuuuuu (flower)köööör vi!

Tasskram
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)