Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

SOLEN SKEN!

2018-11-17

Egentligen är inget annat viktigt. Äntligen sken solen på Lapskflocken under fredagen! Efter veckor med gråväder och drypande fuktighet med en del regn. Milt förvisso och rätt behagligt ändå för trädgårdjobbande och utevistelse tycker Matte, men ack så tidigt skymningen har fallit och helt ljust har det liksom aldrig blivit på dagarna. Runt om har många redan börjat julpynta för att få det ljusare. Så icke Matte och Husse som håller på traditionerna och väntar till första advent. Här gällde det att ta tillvara de ljusa timmarna med en lågt stående sol och hela tio grader varmt! 

Hundarna fick vara ute i stort sett alla de ljusa timmarna under dagen. Det pysslades lite här och där på tomten och mitt på dagen lämnade Matte sin flock för att i senaste laget få håret fixat. Mattes hårfixare hade lika ont i ryggen som Husse och var sjukskriven och ersattes av yngre förmågor som tänkte i lite andra banor kring Mattes tunna kalufs. Matte fick valuta för pengarna och måste inte komma tillbaka förrän frisörens ryggont gått över förhoppningsvis. Men Husse tyckte det såg bra ut. Det som var kvar. Matte vänjer sig säkert.

Under Mattes frånvaro hade Husse tagit en promenad med hundarna och han hade skrotat omkring på tomten med hundarna och "pratat med blommorna" kollat läget och letat hundskit. Njutit av värmen och solen! På vägen var det lugnt. En enda person hade promenerat förbi. 

Nere på byn såg Matte folk lite vilsna i pannkakan. Några var klädda som vore det sommar och andra var rejält påbyltade med täckjacka och stickad luva nerdragen långt över öronen. Det är inte lätt att hänga med i vädersvängarna när det skiftar så ofta och trångt blir det i hallen. Tjock jacka och tunn jacka samt regnjacka finns till hands. Det gäller att leva i nuet och njuta när solen är på visit och det gjorde Husse och hundarna hela dagen. Matte passade på att uträtta ytterligare ärenden när hon ändå var på rymmen och kom inte hem förrän solen sjunkit ner bakom granarna.

Ett sms kom om ett resultat av ett progesteronprov. Snart väntas besök och Lapskflocken erbjuder en inhägnad skogstomt för koppleriverksamhet. Här kan hundar vistas lösa och umgås naturligt och förhoppningsvis tillverkas ytterligare några Lapskknytt här inom en mycket snar framtid.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)