Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

GRATTIS MODJI 12 år!

2020-12-01

I DAG DEN 1.12 FYLLER GÁTCHIS NASTITÖS-MODJI 12 ÅR!

HURRA, HURRA, HURRA, HURRA!

En fantastisk hund som föddes mitt under ett lussekattbak, där degen fick jäsa vääääldigt länge, men bullarna blev fina ändå.

En glädjens dag, då parningen var gjord för att en valp skulle bli kvar hemma och utbildas till räddningshund. Modjis pappa Musti (räddningshund i Finland) var en hund som Matte omedelbart tog till sitt hjärta och tårarna rann när han lämnades kvar i Finland. Modji fick med sig väldigt mycket från sin far, till Mattes stora glädje. Modji har allt och lite till. Hon tränar räddningssök minst en gång varje vecka och hon har titlarna TJH (RDH), RL N och Trick Dog Champion. Lite av en mångsysslare alltså.

Modji uppvaktades på morgonen med en annorlunda frukost tillsammans med sin dotter Aili. Våtfoder från en hundägare vars hund inte gillade kosten. Modji och Aili blev glatt överraskade och diskade sina skålar mycket noga. Modji och Aili äter allt man serverar dem med god aptit och det är inget deras magar inte tål. Hundfoder delas ofta ut som vinst på olika hundtävlingar och alla hundar äter inte/ tål inte vad som helst. Vilket innebär att ibland innehåller fodertunnan hos Lapskflocken en salig blandning av fådda torrfoder. För närvarande är det ett hopkok av tre olika torrfoder och allt smakar lika bra enligt Modi och Aili.

Flocken for till Norrtälje så att Matte kunde hänga på låset när Apoteket öppnade och efteråt slank Matte in i djuraffären för att köpa något hårt för hundarna att gnaga på. Öppna, luftiga lokaler med mycket få besökare. För övrigt lyssnar Matte och Husse mer på vetenskapsmännen och WHO än på Folkhälsomyndigheten och bär numera varsit ansiktsskydd i denim med filterficka, vid nödvändiga besök bland andra människor. Smittspridningen ökar fortsatt och dödfallen ökar. Stockholmsregionen är illa drabbad. Om inte annat behöver inte medmänniskor bli förbannade om den lätthostande Matte skulle börja hosta offentligt. Då man upptäckt virus i ventilationen på KS kan virus alltså finnas i luften utan närvarande människor. Det kan i varje fall inte skada i dagsläget att skydda nos och mun. Ett nödvändigt besök gjordes även där Matte köpt sin bil för två år sedan. Det visade sig att nödvändig utrustning för att fixa en punktering totalt saknades nyligen! Detta skulle ha legat i bilen vid leveransen, men så var det inte.

Hem for flocken sedan och Matte serverade Husse fika och hundarna varsitt buffelhorn att gnaga på. I brist på renhorn som inte fanns i butiken. Två besvikna hundar lämnade dessa horn åt sitt öde. De var inte det minsta intresserade! Dåligt val av födelsedagspresent tyckte Modji, som fick en gammal hederlig tuggrulle i stället och en stor morot. Detta uppskattade hon! Inte Aili som bara halvgillar morötter och inte blev ett dugg gladare för att hon nu fick båda buffelhornen....  Helst av allt hade båda hundarna ätit upp den grillade kyckling som Matte hemförde, efter ett kort kompletterande butiksbesök i en stor och ödslig butik. Till dagens middag kommer de att serveras en omelett pimpad med kyckling. Men det vet de inte ännu!

 Modji 9 veckor. Hon hade dragkamp med allt! 

 

Modji på långpromenad med mamma Násti och mormor Gázzi. 

Modji ruinsökte i Rosersberg 5½ månad. 

Modji på träning nyligen 17.10.2020.

Antal kommentarer: 4

2020-12-01 19:23:40 - Kim, kim@sodergards.ax

Grattis Modji , önskar adepten Levi !

2020-12-01 19:30:40 - Marianne

Modji tackar och ser fram emot nästa besök! Hon är nöjd med hans utveckling! Lycka till i fortsättningen!

2020-12-01 21:32:15 - Saivi med flock

Stort grattis världens bästa mor på din stora dag! Så glad att ha dig som mor❤️. Få förunnat! Hoppas vi ses snart! Många varma hälsningar från dottern Saivi

2020-12-02 09:30:46 - Marianne

Modji hälsar och tackar så mycket! (heart)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)