Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

LAPSKFLOCKEN FOR PÅ BESÖK

2021-09-08

Tisdag.

Planer fanns för dagen, men så kom ett mms med foto på två respektfulla hundar framför en jättegran som delvis var skalad och nu skulle fällas! Samt en fråga om Lapskflocken var intresserad av ved. Värmer man stugan med ved är man i stort sett alltid intresserad av gratis ved! Det lockade även med ett första besök hos nyinflyttade träningskompisar, inte alltför långt bort. Sagt och gjort, släpet häktades på och iväg for flocken. Stora kapade och hanterbara bitar av granen låg redo för lastning vid ankomsten. De egna hundarna var nu inne i huset och Modji och Aili fick ensamma inspektera det inhägnade reviret, iakttagna av träningskompisarna innanför altandörren. En inspektion gjordes även av Husse och Matte och här kommer de båda hundarna trivas, efter livet några trappor upp i en lägenhet. Modji och Aili lämnades ute på tomten när övriga gick in i huset och fikade och så småningom slog sig de fyra hundarna till ro. Två utanför glasdörren och två innanför och det var rörande att se dem ligga med nosarna mot varandra med glasskivan emellan! Fyra hundar, tre Lapska och en Jaktlabbe, sökte sig automatiskt till varandra och bildade tillfällig flock, liksom deras förare vid köksbordet. Är man träningskompisar så är man!

Av hänsyn till Modji hölls hundarna isär, då leken kunde bli väl vild när ungtiken röjde loss! Det är inte helt ovanligt att hundar skadas under lek och att utsätta snart trettonåriga Modji för snart ettåriga Vinjas springfnatt och tacklingar bland bergknallarna på tomten, kändes som en dum idé.

Hem for sedan Husse och Matte med veden och sina hundar och lastade av , men var snart tillbaka för att lasta på resterande vedkubbar. Då fick Modji och Aili vara kvar i bilen med öppen baklucka och kompisarna fick vara på tomten när deras människor fortsatte snacket på altanen. Hundsnack, träningssnack och planering för hösten. 

Den årliga lagtävlingen för sök- och räddningshundar närmar sig och "efter helgen" skulle besked komma om vilka av de anmälda lagen som lottats att deltaga. Ett begränsat antal lag får plats på tävlingen. Träningsgruppen har, som tidigare år, anmält två lag. "Efter helgen" är ett diffust begrepp, men nog tänkte de flesta att besked skulle ha kommit under måndagen. Ingen vet någonting och tisdagen har passerat.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)