Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

INTERNATIONELL CHAMPION

2014-07-18

Torsdag.

Med posten anlände ett smalt papprör från Belgien. Matte öppnade det förvånat. Vad kunde detta vara? En glad överraskning väntade! Ett stort och oerhört elegant diplom gömde sig däri! Skickat från FCI med guldbokstäver och snirklar och utskrivet FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE vari det kungjordes att Gátchis Juoksanáste Mánnu hade rätt till  "Le Titre de Champion International de Beauté"  daterat den 19.6.2014 och undertecknat av Y.DE CLERCQ, Directeur Exécutif.

Flott värre! Skönt att det äntligen är godkänt och registrerat så att det kommer med i hans avkommors stamtavla från början. Det närmar sig med stormsteg att Caana skall föda hans barn i Danmark. Hon mår bra och allt löper på. Många har visat intresse för kullen och en valp skall bli kvar med sin mamma. Kul! Spännande!

Husse och Matte fick besök av Mattes söner under dagen. De bjöd på en somrig sallad och utnyttjade möjligheterna till förvaring av olika skrymmande saker i och intill stugan. Bor man i centrala Stockholm är de möjligheterna avsevärt begränsade. Ett jeeptak tar liksom lite plats när bilens ägare vill köra med nerfällbart sommartak i tyg under en tid. 

Hundarna uppförde sig väl och höll koll på de fyra skatungar som bor i en av granarna framför huset. När de kom för nära jordgubbslandet gjorde hundarna gemensam sak och kastade sig över bäckfåran för att jaga bort fåglarna! Vilket inte hindrar Aili från att äta upp Mattes jordgubbar. Eller just därför. Hon vill ha dem för sig själv....

När sönerna farit tillbaka till stan tog Husse en skogspromenad med hundarna och Matte vattnade blommorna.

Lapsktrtion har fullt sjå med att lära sig känna igen två nya bilar och nya grannar i Cockermattes hus. Cockermatte bor inte där längre. Huset är uthyrt. Hon har inte flyttat så himla värst långt bort, men bil krävs för att ta sig dit. Inga spontanträningar tillsammans på gräsmattan längre. Även träningarna på fotbollsplanen har upphört då deltagarna fått ändrade prioriteringar i sina liv. Livet löper på och förändringar sker. Det är bara att gilla läget. Men nog var fotbollsplansträningen oerhört givande! Positiva minnen lever kvar. 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)