Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

MÁNNU VÄNTAR DAMBESÖK

2014-05-20

Måndagen blev en innedag. Bortsett från en kort morgonpromenad med hundarna och lite utevistelse på tomten innan regnet kom.

Resten av dagen strilade regnet ner och Matte passade på att ägna sig åt innesysslor. Sådant som Matte gärna struntar i när det är vackert väder! Men som efter en aktiv helg gnager som ett dåligt samvete. Bland annat lyckades Matte få tag i en lokal rörmokare som lovade komma till torpet under veckan och se till att det går att få igång pumpen i brunnen. Tre starka karlar lyckades inte få upp två olika muttrar i lördags. Fastrostat. Med egen brunn och indraget vatten är stugan välutrustad. Men det gäller att få igång allt efter vinteravstängningen.

Nástisonen Gátchis Juoksanáste Mánnu ägs av Matte och bor numera i Norge.

Han väntar på besök av Njarga Caana som bor i Danmark. Hon löper nu och en parning är planerad sedan länge. En kullsyster till Mánnu, Gátchis Juoksanáste Lahji / Signe har en kull valpar tillsammans med Caanas kullbror Njarga Calmmo. Det blev tre valpar i den kullen och en son, Ivan, finns kvar hos sin mamma på Rävrackans Kennel. Ett mycket lyckat resultat av den parningen! Länk till Caanas matte finns på förstasidan! Caana är en hund med både arbetskapacitet och ett utseende som går hem i utställningssammanhang. Brain and beauty i kombination!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)