Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

TVÅ KVAR

2014-01-14

Så var de bara två.     Husse bytte webläsare och då krympte texten! Vilket blev tröttsamt för ögonen. Matte ökar således storleken när hon skriver.

Svarta Adji flyttade hem till sig och kvar i familjen på tisdagen av syskonskaran är de två bruningarna. Aili och Manni. Flocken består alltså för närvarande av fyra snarlika bruna Lapska. De två småttingarna är lika mörkt bruna som sin mamma och benen har vuxit väldigt på dem den senaste tiden. Ibland måste Matte titta två gånger för att snabbt kunna skilja Modji från sina barn. Men svansen avslöjar Modji....

Adjis hemresa hade gått bra och sedan uppfostrade hon genast sin familj genom att lägga sig att sova i sängen. Vem kan flytta en nyss hemkommen och sovande valp?! Ingen alls. Räknade Adji snabbt ut. En tjej som har en förmåga att få saker att bli så som hon vill ha dem.

Som de senaste dagarna var valparna hemmavid ute och lekte vid flera tillfällen och Matte tog även med alla fyra hundarna på en kort gemensam koppelpromenad. Vilket gick alldeles utmärkt. Koppelvana som småttingarna är.

Mannis nya matte håller på och planerar resan och hemförandet av Manni med flyg. Det börjar trots allt bli dags att han får träffa lite renar! De kommer att utfodras med hö nu och då skall han få vara med. I barndomshemmet har han sett rådjur och hästar på nära håll och ingendera har skrämt honom. I planerna finns nu ett besök vid ett stall, för mer miljöträning för en blivnde renvallare. Han skall också få lära sig att åka skoter i sitt nya hem. Kan skottkärran funka som substitut månne? Barnvagnen blir nog bättre. Lite lagom skakigt och instabilt underlag. Man tager vad man haver och någon skoter har inte Matte dessvärre. Man får göra så gott det går.  För att grabben skall få det så lätt som möjligt att anpassa sig till sitt nya liv. Det kommer säkerligen att bli mycket omväxlande!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)