Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

OMVÄXLANDE VÄDER

2017-01-31

Vädret påverkar rätt mycket när man bor i en liten stuga i skogen.  Än ligger mycket is kvar över gräsmattan och Matte hoppas att Modji och Aili inte halkar och sträcker sig när de leker.

söndagen var det dimmigt och "lågt i tak", isande blåsigt och råkallt och det visade sig att mycket dåliga värden uppmättes inne i Stockholm under dagen. "Värre än i Peking". Det var ju tråkigt. Polen ansågs vara den skyldige till detta. Lapskflocken var ute ett tag och hundarna fick en promenad, men behagligt var det inte. I stället lämnades hundarna hemma och Husse och Matte åkte ut till skärgårdsstaden Vaxholm för att äta brunch på det anrika gamla hotellet. Tillsamman med väldigt många andra. Men bara för att stället är populärt kan man inte slarva med maten! Tomt på faten var det mest hela tiden, då man inte hann bära fram nytt till det lilla hörn som avsatts för denna mat. EN korvskiva, EN pannkaka, lite söndermosad kokt lax och totalt krossade kokta potatisar mötte Husse och Matte. INTE kul. Ett återbesök måste göras vid faten för att få mat nog att mätta och vilja betala. Dillmajonäsen till gravlaxen smakade INGENTING. Denna brunchservering rekommenderas inte.

Måndag.

Halka var det ja. Även för ett år sedan. Snö, tö, minusgrader, plusgrader, minusgrader. Is. Samma lika. Matte halkade. Försäkringar är bra att ha och nu skall Mattes brutna handled utredas och bedömas. Vilket föranledde ett besök hos en ortoped. Dit fick inte hundarna följa med. De fick en kortare promenad på morgonen och lämnades sedan hemma. Enligt bedömningen var brottet komplicerat och för undvikande av kvarstående besvär borde handleden ha opererats direkt. Matte trodde att den bara var stukad och körde på så gott det gick och skottade fram bilen dagen efter handleden bröts. Nu är det som det är och inget kan göras. Så dumt att det var högern! Men i vänstern höll Matte linan till Modji som var ute och sökte efter en försvunnen gumma. Om hon åtminstone hittats vid liv, så hade det kanske varit värt det.

När Matte ändå var nere i civilisationen passade hon på och fick håret fixat. Vilket innebar en mycket intressant diskusion med Mattes libanesiske hårfixare, rörande Trumps senaste påhitt vad gäller vilka som är välkomna och inte.

Hundarna välkomnade Matte hem till en fika med lite utevistelse på tomten och när de tuggat sina pinnar ägnade de sig åt att följa Skymningsfolkets förehavanden. När de lastat säng och vitvaror och drog iväg var luften genast lättare att andas.

Sedan i maj, med otrevligt besök hos Lapskflocken och senare med skrik mot hundarna har Modji varit extremt misstänksam mot dessa människor. Hon har inte kunnat kopplat av när hyresgästerna varit ute.

Måtte denna situation aldrig mer uppstå. Nya hyresgäster som inte tar ansvar och flyttar runt mellan olika ställen. Ointresserade av att bygga upp goda realtioner till sina grannar.

Här var det så lugn och skönt innan detta hus hyrdes ut. Världens bästa grannsämja. Nu hoppas vi att våren och sommaren blir lugn och att Modji inte behöver känna sig tvungen att hålla så stenhård koll och vakta sin flock.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)