Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

MAMMALEK

2013-12-10

Måndagen var en solig vinterdag, med en temperatur på tre-fyra minusgrader. Fint för knytten att få komma ut och leka en stund i snön! Mitt på dagen, när solen stod som högst och nådde tomten, fick knytten komma ut en och en, för att leka med mamma Modji i snön på gräsmattan. Lösa.Nu har det lagt sig is över nästan hela bäcken. Så när som på några få strömmande ställen med stenar och lite fall.

Matte tog tid så att det inte skulle bli för länge och de nakna magarna för kalla. Men knytten visade rätt tydligt hur länge som var lagom. Modji hämtade den stora handdockan i form av en apa med jättelånga armar och ben. En favoritleksak att springa runt med för henne, sedan hon själv var ett knytt. Matte drog igång en kamplek med Modji, som var lite tveksam först hur hon skulle leka med sina barn. Men när Matte och Modji hade dragkamp, såg knytten och ville vara med. Modji insåg deras litenhet och vågade liksom inte ta i ordentligt. Vilket ju var helt rätt tänkt. Modji kom på att hon kunde ta apan i munnen och dra iväg runt den runda rabatten på gräsmattan. Knytten tyckte att det var roligt att jaga sin mamma med alla de långa apbenen och armarna slängande omkring henne. De tog även tillfället att undersöka bäckfåran som nu var istäckt. Efter vinterbaden visade de tillbörlig respekt. När en kvart gått var det dags för knytten att komma in i brasvärmen igen. De fick leka på glasverandan tillsammans om de ville, men var nöjda med utevistelsen för tillfället. Ville bara ligga i den stora korgen och värma sig.

Senare på dagen fick de vara på lillstugeverandan, men låg mest och tuggade på saker, vilket inte va så bra i kylan. De fick i stället komma ut och koppelpromenera lite,

När knytten sov middag tog Matte med Násti och Modji på en sjöpromenad. Lösa hundar längs strandklipporna och i skogsremsan. Den lågt stående solen spred ett varmt sken över hela den norra stranden på andra sidan. Den snötäckta sjöisen knakade och smällde och hundarna tittade undrande ut över isen. De ville ut och titta. Vilket var strängt förbjudet. Båda njöt tydligt av att få röra sig lösa i det snöklädda landskapet och Matte njöt av det fantastiska vintervädret med blå himmel och varmgul sol. Underbart!

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)