Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

TRÄDGÅRDSDAG

2015-10-25

Lördagen med goväder blev en trädgårdsdag. På torsdagkvällen hade Husse klippt gräset för sista gången denna säsong och nu fortsatte städningen för en fin vår där inte gammal förna täcker vårens blommor. Husse gick med trimmern på berget på baksidan, där mängder med digitalis reser sig fpå försommaren. Ett stort bestånd med pilört som vissnat skulle mejas ner. Matte gick med en elektrisk kantsax och klippte rent kanterna till bäcken där trimmern inte kan användas, då den kastar ner gräset i den nu sparsamt vattenfyllda bäckfåran. Matte passade på att rensa bort årets utblommade gula liljor från bäcken och även en hel del annat som älggräs och kabblekor. Plats för nya blommor skulle beredas och vissnade växtdelar avlägsnas för fritt vattenflöde över tomten. Iklädd stövlar gick Matte dubbelvikt i bäcken en stor del av dagen, vilket kändes i stramande muskler i rumpan och på baksidan av benen!

Trädgårdsavfall rensades ur lite här och där och till slut kunde Husse fylla släpet och åka till Hagbytippen med alltihop för återvinning.

Hundarna fick roa sig med varsina märgben/soppben i det fina vädret. Liggande på gräsmattan med full koll på det mesta. Det är märkligt hur olika viktigt det är att uppmärksamma förbipasserande! En människa utan hund kan orsaka skällande, medan vissa hundar är totalt ointressanta. Det är ju det där med dofter och signaler. Hundar som springer lösa på vägen och gärna stannar upp och stoppar in nosen genom staketet är inte populära. Vare sig hos Lapsktrion eller Matte. Hundar man inte vet vilka de är och hur sunda och friska de är. Diket är både brett och mycket djupt och det finns ingen anledning för ägarna att låta sina hundar komma ända inpå staketet. Men de går där och snackar med kompisen eller pysslar med sina mobiler i näven och har noll koll på vad deras hundar håller på med i vissa fall. I stort sett skötte sig de Lapska bra denna dag med en hel del förbipasserande i det fina vädret. Men när Modji säger "uff" och sedan håller sig borta från staketet är hennes dotter Aili snabb att agera...  "Vi hjälps åt morsan!" Modji låtsas som ingenting och låter Aili vara ensam skyldig. Skvallerträningen fungerar dock för det mesta riktigt bra. Men när Husse var upptagen av trimmerjobbande och Matte stod med fötterna djupt nersjunkna i bäckens botten, hände det att kommentarer fälldes när någon passerade på vägen. 

När en lång dag med rätt tungt trädgårdsarbete kändes färdig för två pensionärskroppar, tände Husse grillen och fixade middag. Ännu en dag med middag ute! Samma tid på söndagen är det redan mörkt...  Matte vill ha sommartid året runt!

Sedan tog Husse med hundarna på en skogspromenad och Matte tog in tvätten och fixade disken.

Grattis till duktiga träningskompisen Loppan, som under dagen klarade ett polisbedömt eftersökstest med glans och nu får vara med och hjälpa polisen att söka efter försvunna människor!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)