Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

DELAD FAMILJ

2012-08-20

Matte har försökt skriva ett nytt inlägg och det stöter på patrull! Datorn kopplas bort från nätet och det skrivna kan inte sparas. Matte kan bara hoppas att detta inte betyder att även Husses dator är på väg att krascha.......  Mattes egen dator förefaller hjälplöst förlorad.

Först vill Husse och Matte tacka för grattis med anledning av utställningsresultatet i Norrköping! Både här och på Facebook, som Husse kollar då och då, men inte själv skriver på. Nu är det förhoppningsvis bevisat att Matte inte, vare sig tänkte eller har "förändrat rasen till en bruksvariant" för vilket en del farhågor uppenbarligen fanns för en del år sedan.

På söndagen delade familjen på sig och Husse tog med Gázzi och Násti när han körde några vändor till tippen. De fick sedan leva vuxenliv med Husse på tomten och på en promenad.

Lihkku och Modji fick fara till sommarstugan i Vettershaga med sina mattar. Lihkku njöt av att för första gången leva fritt hundliv i en skogsbacke och syrran Modji visade hur kul en uppfinningsrik hund kan ha där! De två unga damerna hade buskul med några pinnar som de hade dragkamp med och förmodligen åts en del blåbär.

Ännu buskuligare hade Lihkku när hon "klädde av" och nästan tog livet av en höna strax innan..... Vid ett uppehåll för lunch på väg till Vettershaga vid ett trädgårdscafé, säkrades Lihkku genom att koppelöglan lades runt stolsbenet och det borde fungera när stolen var besutten. Men just som den sittande personen lättade lite på ändalykten kom en liten svart höna gående rakt mot Lihkku! Det skulle hönan inte ha gjort! Hon skulle nog ha valt Modji som sällskap i stället. Lihkku är inte mentaltestad i Nederländerna, då sådana inte existerar. Men Matte kan intyga att jaktlusten var det inte något fel på! "Lilla bytet" rivstartade hon på och hon sökte upp bytet och greppandet var snabbt och förhållandesvis fast.....  Men pullan var liten och snabb och slank iväg ut på parkeringen. Matte och Lihkkus lillmatte jagade både hund och pulla men var föga framgångsrika. Som tur var valde bytet att vända åter in på serveringen i stället för ut på vägen. Där kom Lihkkus MATTE utfarande från de serveringsbyggnaden och röt STOPP! Lihkku visade här prov på både god lydnad och respekt för sin MATTE! Lihkku stannade promt och såg lite snopen ut där hon stod med munnen full av svarta fjädrar och tittade efter den flyende hönan....

Vid avfärd från platsen upptäcktes en stor mängd svarta fjädrar i gräset framför bilen. Men märkligt nog såg hönan inte naken ut och hon föreföll inte skadad. Modji var en lätt förundrad och upphetsad åskådare.

Hönan sades vara hundvan och hade en gång skrämt en hund, vilket gett henne ett livsfarligt stort ego i sitt möte med Lihkku.....

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)