Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

LIME OPTIGENTESTAD

2016-06-06

Nejdå! Sidan är inte nerlagd. Matte har bara haft fullt upp. Datorn har fått vila sig.

Fredagen blev en repris på torsdagen, med hundbad och hundsim på förmiddagen, samt en kortare promenad till och från sjön. Temperaturen låg åter på 26 grader och de rejält nerblötta/nerkylda hundarna låg till en början i solen och torkade upp. Men så småningom sökte de skuggan i gruset under trädgårdsmöbeln eller inne i korsdraget genom stugan, där fönster/dörrar stod öppna i alla väderstreck. Matte har kunnat ta tag i den sista biten av trädgårdsanläggande kring tillbyggnaden, nu när altan och trapp är färdigbyggda och trampandet i den nyanlagda rabatten har upphört. Så när hundaran låg i skuggan och slappade, stod Matte med spaden i handen och försökte luckra upp den tilltrampade och genomtorra lerjorden. Svetten droppade ner i jorden! Matte försöker hålla gäddhänget stången medelst någorlunda bevarade armmuskler. Så är det ju så att med tilltagande ålder gäller det att inte sätta sig ner. För då tar det en evighet att komma igång igen!

I kvällningen tog Husse en skogspromenad med hundarna, när temperaturen låg på behagliga femton grader. Vilket även sniglarna betraktar som lämplig tid för högre aktivitetsnivå, varför Matte vid samma tid ser chansen att ta kål på dem. Men alla tänker sannerligen inte lika. Cykelmatte har inte synts cykla förbi på mycket länge med sin lilla hund. Funderade gjorde Matte när ekipaget mitt på dagen i 26-gradig värme åter cyklade förbi i mycket god fart. Hunden flåsade mycket kraftigt. På väg mot sjön. Sin vana trogen väljer hon att cykelmotionera sin hund just då det är som varmast, för att sedan svalka av hunden med ett bad. Samma goda fart på hemvägen. Man tänker så olika.

lördagen kom ett väderomslag och kalla vindar drog in tillsammans med en temperatursänkning på tio grader. Husse och Matte hade ärenden att uträtta i Arninge och hundarna fick stanna hemma. De kompenserades senare med en skogspromenad.

Söndagen var vikt åt en efterlängtad familjesammankomst. Firande av födelsedag i efterskott och hemkomst för den som insjuknat utomlands. Husse grillade och hela eftermiddagen och ett stycke in på kvällen ägnades åt god mat och goda samtal. Hundarna deltog i samvaron och deras närvaro uppskatades. 

Matte nåddes av ett sms att mail väntade! Med antik mobil läses inga mail i mobilen. Nástisonen Lime - Átjájuksa Aiko, som inom kort blir pappa tillsammans med Raiikas Tiiva, är Optigentestad för prcd-PRA och har befunnits NORMAL/CLEAR ! Toppen!

Antal kommentarer: 2

2016-06-06 21:37:45 - Anneli m flock

Grattis Lime och Grattis uppfödare som verkar funnit riktigt bra valpköpare genom åren ;)
Tänk om vi kunde klona er ;)
Saivan har varit i ett grustag idag och....hon brås på släkten(inlove)
Ni måste bara ta en kull till ! Ni BEHÖVS inom LVH sfären!(star)(star)(star)

2016-06-07 08:47:40 - Marianne och Larry

Tack och bock! Vilken himla tur att Du blev nöjd med Din Lapska tjej!
Det är ett stort ansvar att vara uppfödare!
(inlove)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)