Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

MÄRKLIG TYSTNAD

2016-09-21

Tisdag.

Efter en kort morgonpromenad, jobbade Matte vidare under dagen med sitt mudderarbete i bäcken. Regn väntas på lördag och sedan kan det vara för sent. Bäckfåran har varit så uttorkad att någon sorts marktäckande växt fått fäste och brett ut sig med långa utlöpare som en grön matta på botten. Med diskhandsförsedda händer grävde Matte i gyttjan och drog loss stora härvor med blad och rötter. I kanten av några stenar rörde sig något litet helt plötsligt. Vid närmare studier kunde Matte se en centimeterlång ödleunge! Det finns hopp för salamandrarna! Mycket söt var den lilla ödlan!  Vid några tillfällen var Matte mycket nära att falla raklång, då stövlarna sjunkit ner djupt och satt fast när Matte försökte röra sig framåt. Men något fall behövdes inte för att få Matte att se rejält skitig ut i sitt umgänge med vattenväxter och gegga. Snyggt blev det och en vattenyta blev synlig. Till glädje för småfåglarna som samlas runt en kokosnöt fylld med fett och frön. Nätterna har varit mycket kalla med bara tre plusgrader några gånger.

Dagen led och Matte jobbade på. Hundarna blev även genomborstade och ur Modjis päls släppte ännu tillräckligt mycket ull för att sätta upp ett flertal tussar till fåglarna. Modjis päls skiljer sig från de andras, då hon i stort sett aldrig blir en nakenhund. Hon fäller alltunder det att ny päls sätts. Vilket kan bero på att hon föredrar att ligga i korgstolen utanför ytterdörren långa stunder. Med ett uterum är det dock varmare där än när det var en dragig glasveranda. Modji gillar uppenbarligen kontraster, då hon sedan kommer in och värmer sig framför braskaminen.

Ett möte har hållits på SKK angående rasklubbens framtid. Medlemmarna väntar förgäves på att klubbens ordförande skall informera om vad som nu sker. Medlemmarna väntar även på att den nya ordföranden skall ge sig till känna och presentera både sig och den nya styrelsen. Medlemmarna väntar även på att få se protokoll från möten som skett inom klubben i mars och i juni. Alla har inte haft möjlighet att närvara och intresse finns för att få läsa protokoll från dessa möten.

Har man inte tid att sätta av för dylikt arbete, kanske man skall tacka för förtroendet vid förfrågan om en förtroendepost, men tacka nej på grund av tidsbrist. Jobb och familj inklusive husdjur tar för mycket tid för att man skall hinna göra ett bra jobb.

Styrelseposter tar tid och visst jobbar alla ideellt och har både jobb och privatliv. Men - har man inte tid så skall man inte tacka ja till att jobba i olika styrelser. Jobbet och egna barn/gamla föräldrar måste självklart gå före. Så har vi alla även annat som tar vår tid i anspråk. Fritidssysselsättningar av olika slag. Inom hundvärlden måste fritidssysselsättningen egna hundar få ta tid. Till fritidssysslesättningar hör även styrelsearbete inom föreningslivet. Där blir det en prioriteringsfråga och som förtroendevald kan man inte prioritera bort styrelsearbetet, om man har tagit på sig mer än vad tiden räcker till. 

Räcker inte tiden så får man avsäga sig uppdraget eller prioritera bort något annat. Finns inget annat att prioritera bort så finns bara ett val. Lämna styrelsearbetet och hinn med resten. Man kan inte över en längre tid skylla ett dåligt utfört jobb som förtroendevald på sitt privatliv.

Man måste inte tacka ja bara för att man blir smickrad över att få frågan. 

Tack för visat förtroende!   Men NEJ TACK. Jag hinner inte. 

Frågan hänger i luften - blir det tre olika rasklubbar?

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)