Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

VÄDERSTYRD DAG, foto

2023-10-20

Torsdag.

En aning av en antydan om lite snö låg på altanen utanför Mattes sovrum, när hon klev ur sängen klockan sex på torsdagsmorgonen. Den blötsnö som var varslad till onsdagkvällen hade förskjutit sin ankomst. Två timmar senare föll snön ymnigt över den lilla stugan i skogen! Hundarna valde att hålla sig inomhus efter morgonproomenaden till brevlådan med Husse.

Stora fylliga flingor föll som ett konfettiras över skogen. Flocken fördrog att hålla sig inomhus då snön var blöt. På radion kom de sedvanliga rapporterna vid ankomsen av den första snön. Avåkningar och halt väglag. Lite udda var ett stopp på grund av en lastbil som fastnat under en bro på grund av punktering.

Snöandet drog vidare när vinden tilltog och så småningom blev himlen blå och solen sken och all snön försvann. Då tog Husse Mattes bil fullastad med däck och fick de skiftade hos däckskiftarna i Arninge. Händelsevis visade det sig då att ett dubbdäck var platt. Efter vinterförvaring på korrekt sätt hemmavid. Husse upptäckte inget alls när han lastade in däcken i bilen en halvtimme tidigare. Märkligt. Men pyspunka kan det ha varit. Tur var att Husse inte övertalades att köpa nytt däck! Det platta däcket lagades för 550 spänn. Kön bakom Husse byggdes snabbt på och själv hade han 'bara' fått vänta en timme.

Solen sken men vinden var isande kall och temperaturen låt på ett par plusgrader. Matte tog en promenad med hundarna och tillbringade sedan några timmar utomhus på tomten med hundarna. Det fanns inte så mycket att göra egentligen. Det mesta var blött och det mesta hade Matte redan gjort av vinterförberedelser. Hundarna ville vara ute och Dima tyckte att bäcken var lika intressant som alltid. Vattenmängden hade ökat i och med snöandet och Dima klev ner i vattnet och kollade läget. Aili ägnade mycket tid åt att försöka få ut godis ur den stora ärvda kongen. Film på FB/Lapsk Vallhund. Matte hittad sol och lä i god kombination och satt och läste en stund med en mugg kaffe. Det blev även en hel del fotande medan trädgården ännu lyste vackert i sin höstskrud! Fler foton finns på Instagram.

Klicka för större bild.

Reviret i höstskrud med smältande snötäcke.

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)