Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

RASKLUBB I FÖRÄNDRING

2016-07-10

Detta står att läsa på rasklubbens hemsidas forum. Bra skrivet tycker Husse och Matte. Den som vill veta mer om vad som händer inom rasklubben Svenska Lapphundklubben kan först och främst gå in på SKK CS protokoll, samt SLK:s hemsida. På rasklubbens hemsida finns ett forum samt en sida för protokoll där samtliga mötesprotokoll inom klubbens CS och olika kommittéer och distrikt skall läggas ut.

Förhoppningsvis får alla medlemmar i fortsättningen rösta på årsmöten, tiden med delegater är förhoppningsvis förbi och organisationsformen ändras. Raserna inom klubben får egna rasklubbar och allt fokus hamnar inte längre på det sjuka syskonet i familjen, som kräver störst insatser. Var och en får den uppmärksamhet den förtjänar i en egen rasklubb för var och en av de tre Lapphundraserna i Sverige. Lapsk Vallhund, Finsk Lapphund (båda finska raser), samt Svensk Lapphund.

Kopierat från SLK forum:

slk/ skk
 

Läste Skk:s cs senaste protokoll, där framgår att man inte tror att Slk har möjlighet att /överleva i framtiden i nuvarande form. Tyvärr har jag som gammal medlem (1969) kännt oro för att det här kan ske.Läs gärna protokoller (SKK:s hemsida).

Skrivet av zbo111 :: fre 08 jul 2016 13:48
 
SV: slk/ skk
 

Detta är det bästa som kunde hända klubben! SKK har satt ned foten rejält. Efter lång tid av splittring och alliansbildning var en förändring av organisationsform absolut nödvändig. Man kan väl säga att distrikten inte alltid har tagit fram det bästa i folk även om det väl funnits goda sidor med distrikten också. Folk som missbrukar sina förtroendeuppdrag för egen vinning (eller av oaktsamhet) har inget i föreningslivet att göra. Grattis alla vanliga medlemmar som nu förhoppningsvis får en röst på Årsmötet samt egen rasklubb. Och hoppas hjälpen inte kommer försent för rasen Svensk Lapphund! 

Skrivet av ml1421 :: fre 08 jul 2016 14:21
Redigerat fre 08 jul 2016 14:22
 
 
Lördag.
Familjen lämnade hemmet, då målarfärgen tog slut för Husse. Torpet har blivit lite bortprioriterat ett tag, då Matte varit låst hemma som byggbas under våren/försommaren med altan, trappa och ombyggnad av veranda och Husse sedan har ägnat mycket tid åt målning i det goda målarvädret. Det gäller att passa på!
Nu var det läge för en tur ut till kusten och Lillbyn i Vettershaga. Den gamla skärgårdsbyn i Roslagen, mellan Åkersberga och Norrtälje. Solen sken och vädret var utmärkt för att olja in altanen vid lillstugan och den pyttelilla verandan. Penseln släpper inte Husse i första taget!
 
Vädret var även utmärkt för att ÄNTLIGEN tömma alla kökslådorna och diska alla bestick av olika slag, samt hela lådorna efter vinterns musbesök med synliga toalettbesök...  Besticklådorna är intressantast och nosarbetet hos mössen är det inget fel på! Hur noga man än diskar, så nog fasen skall mössen fara runt bland besticken! Lådan med verktyg verkar inte alls lika lockande och där syns inte en enda musskit! I lådan med plastpåsar och oanvända disktrasor och någon svamp har de funnit bomaterial, men vintern var relativt mild och detta år slapp Matte rensa bort något muslik. Matte är grym och matar mössen med gift i besticklådan....  De första åren i torpet i Mattes ägo, var muspopulationen på tok för stor i stugan, som stått obesökt under lång tid. Musskitar kunde hittas i sängarna. Så är det inte längre. 
Matte diskade bestick inne, men tog ut lådor och plastinsatser med fack i solen och tvättade rent och spolade sedan med slangen. Tre nyfikna Lapska avbröt blåbärs och smultronätandet för att kolla vad Matte gjorde. 
 
Husse klippte gräset fint i hela gången från grinden till stugan och på gårdstunet mellan stugorna. Hundarna uppskattar nyklippt gräs och sträckte ut sig i skuggan av en av björkarna. Matte dammsög och skakade mattor och stugan blev till slut sommarklar. Bätte sent än aldrig. 
 
Efter en hel dags jobbande i fint väder, drog mörka moln ihop sig från alla håll och på avstånd hödes muller. Matte plockade in lådorna som nu var torra och stängde alla fönster, där de vita spetsgardinerna fläktat i vinden. Husse stängde in gräsklipparen i snickarboden. Snart hade åskvädret nått fram till torpet och himlen öppnade sig just som familjen var klar för hemfärd. Blixtarna korsade luften och åskknallarna avlöste varandra. Ovädret var rakt ovanför. Ingen av familjens hundar påverkas på något vis av åskväder, vilket är mycket skönt.
 
Hemma hade det både åskat och regnat. Fem millimeter regn i regnmätaren och en för evigt utslagen trådlös telefon. Igen! Trots överspänningsskydd gånger två!  I båda urtagen! Inget åskväder hade det talats om på väderrapporten, men som rutin dras alltid sladden till teven ur och även datorerna kopplas från nätet när de inte används. Inga stand by-lägen i en liten stuga i skogen. Sådana säkerhetsåtgärder fungerar ju inte på telefonen, som MÅSTE vara inkopplad men kraschar alldeles för lätt. Så nu sitter den gamla fasta och mycket stationära apparaten inkopplad. Den tål mer än en trådlös.
 
Husse tog en promenad med hundarna i skogen, när Matte som vanligt dödade sniglar. Matte avslutade kvällen med uterumsmys tillsammans med hundarna. Läsning i skenet av ny lampa och stearinljus och ett glas rött därtill. Utomhus var det tretton grader och i uterummet tjugoen! 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)