Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

AILI och CAROLA

2019-12-23

Söndag.

Husse och Matte tog en sväng ner till centrum och den julmarknad som bredde ut sig över torget. Julstämning blev det trots avsaknad av snö! Ett besök i fotoaffären gjordes och där skall man fixa en fin tröja till Husse efter helgen. Med fotot som Matte tagit och bearbetat, men inte själv lyckades föra över till tröjan. "Gammalt torkat överföringspapper" konstaterade fotografen i butiken. Det var det Matte misstänkte.

Hundarna fick tillbringa tid ute på tomten, medan Matte julpyntade med granris lite här och där. Miljön med en röd liten stuga i skogen med gäststuga, vedbod och snickarbod är inspirerande när det gäller julpyntande! Matte klippte lite nerhängande och skymmande granris i dikeskanten tvärs över vägen att pynta med. Bäcken forsar fram och i den breda bäckfåran med högt stående vattennivå speglar sig adventstaken i fönstret till vedboden. Bäcken flyter rakt under snickarboden för övrigt och för att komma från grind till ytterdörr måste man gå över den. Även en dövkärring som Matte hör ljudet tydligt av det forsande vattnet.

Julpyntade gjorde Matte även i stugan och när kvällen kom var Matte rätt trött och somnade som vanligt i fåtöljen. Vaknade dock när klockan var tio och Husse just skulle stänga av teven för att göra kväll. Julsånger med Carola, från det inte så avlägsna Steninge slott i Märsta, lockade. När den första sången sjungen av barn klingade ut, tog Carola ton och sjöng "Come let us adore him" med stöd av en gospelkör! Nu vaknade Matte till och inte bara Matte. Aili sökte sig upp i Mattes knä. Där satte hon sig tillrätta, bakåtlutad med blicken stadigt fäst vid teveskärmen. Aili brukar inte titta på teve annat än ett par minuter någon enstaka gång.

Nu satt Aili kvar i samma ställning i Mattes knä hela konserten igenom! I en timme satt Aili och Matte och njöt tillsammans av julsångerna! Carola och gospelkören sjöng så taket i den gamla ladan vid Steninge lyfte. Aili tittade stint på skärmen hela tiden. När timmen närmade sig slutet fick både Aili och Matte "ståpäls" av den mäktiga "Go tell it on the mountain"! Under den första och sista sången gäspade Aili upprepade gånger, som tecken på att hon var djupt berörd och hon glömde blinka. Matte håller med. De två sångerna gick rakt in i kroppen. Magiskt och mäktigt och mer stämning och berördhet är svårt att åstadkomma. Modji låg hela tiden vid Mattes fötter. Hon lyssnade kanske även hon, men inte lika påtagligt engagerad.

I Carolas fanclub ingår nu en fyrbent medlem vid namn Aili. En Lapsk Vallhund i sina bästa år. Med god musiksmak. 

Klicka för större bild.

 

Antal kommentarer: 2

2019-12-23 20:29:15 - Anneli m LVH

Men! Vad mysigt❤️

2019-12-24 08:54:56 - Eva.

(heart)(inlove)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)