Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

PROBLEMET LÖST

2013-08-19

Tillsammans med Tele 2 har Husse nu lyckats lösa problemet med internetuppkopplingen. Duktig Husse!

I helgen har hundarna fått promenera en hel del var för sig i skogen med Mattes yngste son. Som längtade bort från Söders höjder och ut i skogen. Han föredrar att endast ha ett koppel i taget att trassla in i blåbärsris och kvistar, vilket bara är jättebra för hundarna. Som i likhet med små barn måste få vara ensamma om uppmärksamheten då och då.

söndagen for familjen till torpet och pysslade och hundarna fick en dag i frihet på skogstomten. Modji skrotade omkring och åt ganska mycket blåbär. Lite vila på gårdstunet blev det också. Násti hittade ett ställe med högt gräs och intressanta ljud uppenbarligen. Där satt hon likt en räv, på pass med nacken krökt i timmar. Till slut blev hon trött och lade sig ner, men övergav inte platsen. Sork eller skogsmöss?

Framåt kvällen var det färdigpysslat och innan hemfärd fick hundarna gå en sväng lösa bortåt traktorvägen och ner på den övergivna bandyplanen. Där Husse i vanlig ordning lyckades försvinna bland allt sly med jämna mellanrum. Lite spontansök alltså och en del spring. Dessutom tränades Násti i koordination och avståndsbedömning, genom att gå på den gamla stenmuren. Träning. Utan att man tänker på det, blir promenaderna till träning på olika sätt. Om inte annat i att få hunden att uppföra sig väl i koppel/lös och vid möten med folk, fä och bilar. Samarbete. För många en självklarhet. Träning. Ständigt träning. Eller kul tillsammans på olika sätt! Det beror på hur man ser på det.

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)