Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

REGNVÄDERSDAG

2015-11-08

Lördag.

När Husse gått morgonpromenaden med hundarna och hämtat D.N. borta i brevlådan, hördes snart ett ovant ljud i stugan. Det föll regn på plasttaket i glasrummet! Många veckor har gått sedan det regnade senast! En oktobermånad har passerat med torrare och varmare väder än normalt. Ljuvligt! Men det behövs vatten i markerna för både djuren och de vintergröna växterna.

Husse och Matte gjorde som så många andra denna dag. Tog sig till Täby Centrum, som nu är så jättestort att det är lätt att gå vilse. Målet var Polarn och Pyret för inköp av välkomstgåva till Elliot och hans föräldrar. Anlände gjorde Husse och Matte till det nya södra garaget, som ersätter hela den parkering ovan jord som nu består av bostäder. Härifrån var det en promenad diagonalt genom hela detta jättecentrum, för att komma till den gamla delen med P o P. På vägen passerades en ofattbar mängd med märkesbutiker. Kädbutiker och matställen vart man vände blicken. De gamla mataffärerna som fanns här från starten har fått stryka på foten. "Gubbdagiset" Clas Ohlsson finns kvar högst upp och där trivs även Matte. Husse hittade dock inte vad han sökte. I lampbutiken hittade Husse och Matte en nyhet för året i form av ett milt ledbelyst figursågat träd med skogens vilda djur framträdande i siluett. Den julbelysningen fick följa med hem, ersättande en av de adventsstakar som gav upp för ett år sedan.

Hemförande det som sökts och några pryttlar till stannade Husse och Matte upp för en fika på den långa vägen tillbaka till rätt garage och bilen långt borta i underjorden. Fika ute numera består av nyttig smörgås för det mesta. Focaccia med getost, valnötter, fikon och senap smakade mums! Husse var nöjd med sin grova smörgås med lufttorkad skinka och fetaost. Men så märks det också att fukten i garderoberna minskat! Kläderna krymper inte lika mycket längre.

Lagom till hemkomsten slutade det regna och hundarna hann få någon timme ute på tomten med Husse och Matte, innan mörkret bäddade in den lilla stugan i skogen och brasan tändes i kaminen. Aili hann aldrig få chansen att leta upp fler blomlökar under utevistelsen, då Matte valde att leka med hundarna för att hålla dem och sig igång ett tag innan kvällen.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)