Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

DUKTIG EPIC med matte!

2013-09-29

Ett stort GRATTIS till Epic (Gátchis Átjájuoksa Adja) och hans matte, som på lördagen tog första pinnen i rallylydnad - nybörjarklass med hela 81 poäng på Roslagens BK!

Fredag.

Matte tog med sig hundarna på en skogspromenad. Nu fick de vara kopplade, då sökandet efter enstaka kvarvarande blåbär och odon blir väl tidsödande ibland! Matte ville hålla farten för motionens skull. För egen och för hundarnas del. Dessutom hopades mörka moln över gran och talltoppar. En skön promenad blev det, med härliga dofter och ljuvliga färger! Matte gillar hösten. Färgerna! Hundarna gillar också hösten. Bären!

Hundarna fick sedan roa sig med varsitt grisöra på tomten och Matte "roade" sig med att tvätta några fönster. De stora dammoln som biltrafiken på grusvägen förbi huset svepte in allt i, dröjer kvar på fönsterrutorna i en härlig kombination med regn som "bundit" vägbeläggningen som ett effektivt ljusfilter. Några fönster åt gången blir inte så betungande som alla på en gång.

På kvällen lämnades hundarna hemma och några grannar strålade samman nere på golfklubben. Sommarens sista BBQ-kväll fick bli en inomhusmåltid, till skillnad mot de tidigare. Sista fredagen i månaden hela sommaren. Mycket trevligt! Men maten var grillad utomhus som vanligt.

lördagen for hela familjen ut till torpet för iordningställande inför vintersäsongen. Vattnet stängdes av och vattenlåset tömdes. Hundarna hade fullt upp då det byggdes på båda de omgivande fastigheterna. Ett stort garage och ett litet "båtvinterhus".  Satt de mitt emellan husen hade de full koll neröver nejden. Mycket uppskattat! Det bankades här och det borrades där. Husse och Matte stoppade undan kvarblivet virke under tak i väntan på möjlighet till hemtransport. Skåpen tömdes på torrvaror och hundarna fick lite svårt att slita sig från korgen som Matte ställde på verandabänken. Där fanns både knäckebröd och kex. Men ingen rörde något. Båda hade koll på varandra liksom. "Om inte jag får skall inte du ha heller!"  Som vanligt gick familjen en promenad med lösa hundar innan hemfärden och hundarna hade glädjen att möta en av grannfamiljerna. Modji visade mer än gärna sin tjocka mage! Slängde sig på rygg med alla de stora tuttarna pekande rakt upp.

Tillbaka till det aningen större lilla huset i skogen, tog Husse en promenad med hundarna och Matte motionerade handgräsklipparen på en del av gräsmattan som vuxit extra bra den sista tiden.

Vartefter kvällen led kom både Husse och Matte att se lika högdräktiga ut som Modji. Något som slunkit ner i magarna fungerade som gasverk och det var inte kul....   Men som tur var stannade det vid detta och någon magsjuka bröt inte ut.

Modjis knytt sprattlar allt mer påtagligt. Hungrig är hon och mycket mat får hon.

 

 

Antal kommentarer: 1

2013-09-30 13:03:36 - Anna, www.raika.se

så skoj när ens valpar gör framgångar
GRATTIS till både er och Epics matte :)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)