Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

DAGEN EFTER

2013-02-24

Efter en alldeles för kort natt tyckte katten Mysjkin att familjen skulle upp som vanligt på lördagmorgonen. Att alla andra somnat först framåt tvåtiden hade han föga förståelse för! Mat! Nu! Vid halv sex.....   Familjen lyckades somna om. En timme. Katten är till åren kommen, fyller 18 i maj, men vet vad han vill. Samt ser till att han får som han vill! En bekant som jobbade som distriktsveterinär ansåg att i många hem är det en katt som styr. Oavsett hur många andra djur som finns där. För att inte tala om människor. Mysjkin har en central roll i denna familj. Det är Mysjkin som till stor del fostrade Modji. Med kärlek och trygghet och mycket tydligt kroppsspråk. Han har aldrig någonsin tillrättavisat med vassa tassar! Samtliga fyra valpkullar som fötts här har fått en speciell relation till Mysjkin och tidigare hans bror Pusjkin. När Ante kom tillbaka i augusti, efter ett år i Nederländerna, var hans och Mysjkins relation glasklar. Kompisar! De bästa! Modjis fästman Kirous välkomnades som en gammal god vän av Mysjkin. Som det ser ut kommer Mysjkin att få vara fostrare av ännu en kull Lapska knytt. Lyckliga knytt! Farbror Mysjkin är en tillgång för en valpkull. Katter jagar man inte, dem behandlar man med respekt. Man gör som Mysjkin vill ha det. Alltså fann familjen för gott att stiga upp när Mysjkin ville ha det så.

Men segt var det! Familjen var påtagligt dagen efter och inte mycket blev gjort på förmiddagen. Husse tog en kortpromenad med hundarna till slut och Matte rotade fram gåbortkläder ur garderoben. Ett franskt ord sammansatt av tre ord, som betyder "förvara klänningar". I Mattes garderob finns inte många klänningar. Men en himla massa praktiska vardagskläder och hundträningskläder. Vilket säger en del om Matte.

Eftermiddagen tillbringade hundarna ensamma hemma och Husse och Matte for iväg och grattade Husses barnbarn som fyllde 14 år.

Kvällen tillbringade Husse och Matte sedan sovande framför en TV som ingen orkade stänga av.......  Vaknade förvirrade till finalen av Melodifestivalen. Oj har den redan börjat...... Typ.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)