Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

TRÖTTMÖSSOR

2017-09-29

Torsdag.

Familjen tog det väldigt lugnt denna torsdag. Det har varit intensivt med luktträning, kursavslutning med träningstävling och räddningssök. Aktiviteter flera dagar i sträck. Dessutom så hade Matte cyklat långt med dem och Modji hade slitit på en trampdyna. De var trötta efter en natt med sömn avbruten av ylanden med lång sovmorgon och Husse och Matte var lite trötta i kroppen, efter ett par dagar med hårt slit i trädgården. Dagen var fuktigt gråmulen. Vilodag fick det bli!

Hela flocken drog iväg till måbrastället Åkersberga Växtförsäljning. Hundarna kunde stillaliggande följa aktivitetena utanför butiken med öppen baklucka, medan Husse och Matte gofikade bland alla växter i växthuset i supermysig miljö! Husse hittade hörnan med äldre stoppade möbler lite vid sidan av, som i ett litet tält och där slog han sig ner och roade sig med mobilen.

Matte hämtade en korg och försåg sig med några plantor och botaniserade bland alla vårblommande lökar. Hittade fler vita liljetulpaner att komplettera med i rabatten vid ingången till huset. Samt ytterligare vita blommor i olika höjd att komplettera med. I fjol lyste denna rabatt i skuggläge halva dagan så intensivt och vackert och även i skymningen.

Efter hemkomsten planterade Matte de inköpta plantorna, lökarna fick vänta, hundarna låg på trappen och höll koll och Husse stökade lite i vedboden, men sedan var det dags att dra sig inomhus. Matte satte på ugnen för att få lite värme i köket och fixade middag i långpanna. Klyftad sötpotatis, färskpotatis och ett fruset baconpaket skuret rakt över i breda remsor placerades i långpannan. Över ringlades lite olivolja. Snabbt enkelt, billigt och gott! Serverat med körsbärstomater, saltgurka och BBQ-sås från flaska. 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)