Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

VÅT FLOCK

2020-12-05

Fredagen bjöd på heldagsregn med varierande intensitet. Efter en torsdag med aktiviteter hemifrån fanns det en del att göra och vädret fick inte hindra. Matte inväntade duggregn i stället för ösregn och tog med hundarna på en powerwalk med intervall i området. Där nu halva området är riskstämplat och bör undvikas på grund av en totalt oansvarig Pitbullägare. Ett fritidshusområde drar inte bara till sig barnfamiljer som vill komma ut på landet. Över åren har fler än en som inte kan hantera sin hund i ett samhälle valt ett fritidshusoområde för permanentboende, i tron att man där kan släppa hundar lösa och slippa visa upp  sin bristande hundkunskap. Nu går djungeltelegrafen varm för att fler hundar skall slippa bli överfallna och skadade. 

Matte gick sin vanliga runda och höll idealtiden fint, trots diverse skvätt- och luktpauser i farten. Inga hundmöten i regnet, som mycket snart åter öste ner över Matte och de två Lapska. En Schäfer ute på tomten med sin husse kommenterade de förbipasserande, men hade inte så mycket för det, då Modji och Aili inte bryr sig om henne och hennes husse avbröt snabbt genom en skarp busvissling. Väl hemma hade regnet återgått till fint duggande och under en tät gran på tomten kunde Matte dra loss mer av de solblekta och orangematta täckhåren, som nu släpper i Modjis päls. Modji avskyr den luggande men effektiva furminatorn,  men låter sig stoiskt "misshandlas" av det otäcka redskapet. Aili gjorde som hon brukar. Hon låg tätt intill, ivrigt väntande på sin tur. Så snart det är fråga om borstning kommer Aili som ett skott! Hon vill bli borstad i alla lägen. Så då bjöd Matte på lite luggande av även hennes päls, där bara lite underull  kan fås att lossna. Aili tyckte att Matte var väl snål och stod kvar och ville bli mer borstad. Vilket hon väl kunde få bli när hon så gärna ville. Matte drog kardan några extra tag så att Aili blev nöjd. Modji var vid det laget långt borta! En andra chans var inget hon var det minsta intresserad av!

Vattentunnan vid husknuten var överfull och inbjöd til handvaskande, då Mattes från början blöta händer, efter hundborstingen nu var väl bepälsade! När det var gjort greppade Matte hinken och tömde tunnan hink för hink hos de vintergröan växterna, som behöver bunkra inför den brännande vårsolen. Jo då! Den kommer! Även nästa år. Man får jobba på de positiva tankarna ibland känner Matte. Som därefter gick in och hängde upp blöta kläder på tork. Modji och Aili torkades av och flocken samlades för eftermiddagsfika framför braskaminen.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)