Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

MATTE ÄR PÅ G

2014-10-29

Matte kämpar på med sina gympapass hemma. Innan uppstigning - i sängen, efter frukost och innan sänggående. Repetitionerna har Matte ökat från 10 till femton. Samt en timme på gym två gånger per vecka och då tränar Matte benstyrkan i benpress och lyft samt armar, bröstmuskler och ryggmuskler. Rumpmusklerna får sitt vid sängträningen i ryggläge. Denna träning kommer hundarna till del såtillvida att Matte kan gå allt längre och stadigare med dem.

I måndags stavgick Matte effektivt med hundarna i 50 minuter,efter besöket med hundarna hos kompisen. Där var det ju bara hundarna som rörde på sig. På tisdagen gick Matte som vanligt lite i skogskanten med lösa hundar och tar sig nu också ett stycke upp i skogen. Uppför backen på berget och ner igen. Därefter blev det ett gympass. På eftermiddagen tog Matte en vanlig hundpromenad med hundarna i koppel upp till sjön. Ända upp till sjön har Matte inte kunnat ta sig sedan i somras och njöt nu av känslan av att stå på klipporna vid den nästan runda skogssjön. Här fick hundarna springa lösa en stund. För Mattes del var detta en utmaning och hon måste titta noga innan varje fotförflyttning för att inte snubbla på alla tallrötter, som kryper över klipporna i den kuperade terrängen. För att kunna njuta av utsikten måste Matte hålla sig stillastående. Händelsevis tittade solen fram en stund och belyste med sitt varma sken en storfamilj svanar mitt ute på sjön. Tre vuxna svanar och fem ungar simmade lite fram och tillbaka och visade upp sig för Matte,  som tackade och sög i sig den härliga stunden. Höst, lågt stående sol över sjön, svanfamiljen och hundarna. Ett kärt återseende. En kär plats bara 500 meter hemifrån.

Benen bar Matte tillbaka hem utan problem och det känns att kroppen samarbetar allt bättre. Tänk att kunna gå utan att varje steg gör väldigt ont! Hur det var hade Matte glömt, för det var så länge sedan. Lycka!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)