Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

LAGTÄVLINGEN

2018-08-24

Torsdag.

En halvsolig dag med 23 grader och ganska blåsigt. En dag som passade fint som vilodag tyckte Matte. Som behövde räta ut ryggen och gänga upp ihoptrasslade leder, efter lite väl mycket krypande på alla fyra som markberedare och avslutningsvis någon form av yogaihoptrasslad fosterställning i ett skruvsstäd, med en del blåmärken som följd. Men musklerna blev nog stretchade och Matte fick bevisa för sig själv att hon ännu går att knyckla ihop.

Hundarna föreföll tycka att en vilodag var en rätt bra idé även de och Aili häckade under bordet i vardagsrummet och Modji sökte skugga. Ett avbrott gjordes för en grillunch/buffé nere på golfklubben, där det kryllade av folk. En vattenskål stod utställd till fyrbenta besökare och Modji och Aili slog sig snabbt till ro på den stora altanen, där de har sin egen plats. De binds upp i skuggan av trappen till den stora övre altanen och härifrån har de uppsikt över både golfbanan, dammen med sjöfåglar och hälften av lunchgästerna. Husse och Matte slog sig ner vid bordet närmast och det dröjde inte länge förrän en intillsittande hundägare ville veta allt om Modji och Aili.

Träningskvällen i onsdags hade avslutats med information och planering inför årets lagtävling för räddningshundar och träningsgruppen har åter haft tur och har fått med båda lagen! Detta år har det inte varit "först till kvarn" som har gällt, utan nu var det lottning. En viss förändring blir det i år, då vardera laget förlorat ekipage på grund av olika omständigheter. Livet kommer emellan och det är svårt att få pusslet att gå ihop. Som det ser ut nu så kommer i varje fall fem Lapska Vallhundar att vara med och tävla och det är mycket för en så liten ras! Viss information har lagen nu fått och ett tema för tävlingen blir det tydligen. Spännande! Husse och Matte spånade lite medan de njöt av miljön och maten vid golfklubben.

På kvällen for Husse iväg för att se fotboll på byn, som gästades av Norrköping och det tidigare publikrekordet på 350 personer slogs med råge, när runt 1.900 personer kom och såg matchen, som direktsändes på C More. Lilla Brottby placerades på kartan åtminstone för en kväll. Men det visade sig i dag på fredagmorgonen att Brottby nämndes av andra skäl på morgonens radionyheter, då Centerns valstuga vid Ica satts i brand under natten. Plötsligt händer det mycket på byn!

I den svalare kvällningen tog Matte en promenad med hundarna. Inte så lång men ganska rask. Uppför berget och nerför berget. Hundarna hörde ljud på håll och lomhörda Matte fick inte riktigt ihop vad och varifrån. Men det visade sig vara en kille som med uppskruvad musik satt i en soffa och snackade högt. Alldleles ensam. Eller? Något fick hundarna att inte vilja följa med förbi till en början. Modji gick sedan på bakbenen i nerförslutet? En intressant kvällspromenad. 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)