Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

DET TAR SIG AILI!

2017-04-01

Fredag.

En beställd fläkt fanns att hämta i Arninge, så då gjorde famijen det. Nu är både spis och kolfilterfläkt utbytta och de gamla uttjänta byttes inte för att de var gamla och modernare stuk på köket önskades. De byttes för att de var trasiga och de fanns i huset innan Lapskflocken flyttade in för tretton år sedan. Det är också ett sätt att tänka på miljön. Samt sin egen ekonomi. Men inte "i tiden". Köper man ett hus så river man ut det mesta för att få sitt eget stuk på allt. Även om kök, badrum och ytskikt förnyades för två år sedan. Det parkettgolv som lades in inför en försäljning i Mattes föräldrars hus, beträddes bara av dem som var på visningen och de var inte många. Nya ägarna rev ut det per omgående för att flytta väggar och rum och kök och det mesta. Huset målades fem år tidigare i gult, men nu skulle det vara svart! De behoven har inte Husse och Matte. Som inte heller placerar om sina hundar när de inte kan föda några fler valpkullar för försäljning. När de måste ge plats åt yngre och mer lukrativa generationer.

Násti fyller fjorton om två veckor och hänger med som pensionär med vissa begränsningar, men är en mycket glad pensionär som ännu kan gå långpromenader i rask takt. Modji är drygt åtta och ofrivilligt kastrerad och blir kvar även hon. Men man tänker ju så olika. Oavsett ras.

På fredagskvällen tog Matte en långpromenad med Lapskflocken i både skogen vid sjön och på vägarna i området. Härligt lugnt och skönt var det. Isen hade i stort sett gått upp och de veckotomma stugorna fylldes vartefter.

Komna ut ur skogen i en korsning, blev Matte varse att en granne med en äldre hund och en valp var på väg uppför backen runt hörnet. Innan de tre Lapska upptäckte detta! Fördel Matte! Som kunde stanna upp och sätta sina hundar för bättre kontroll och större avstånd till de mötande hundarna. Matte matade med godis och Aili satt snällt stilla och lät sig väl smaka. Under fullständig tystnad! Medan valpen gjorde som Aili har brukat göra. Nämligen gick på bakbenen i sträckt koppel och gafflade mot de mötande hundarna. Vilket fick även deras matte att frustrerat utropa:"Men vad håååller du PÅ med?!" Násti, Modji OCH Aili satt helt tysta och tittade på, några meter därifrån. 

Det tar sig Aili! Även du blir nog vuxen vad det lider! Det känns fullständigt otänkbart att hon skulle ha varit mogen att bli mamma vid två års ålder. Hon har nu ett halvår kvar till fyraårsdagen.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)