Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

REGN OCH ISGATA, MODJI PÅ JOBB

2015-01-09

En väderrubrik fick det bli för torsdagens aktiviteter.

Regnet öste ner större delen av dagen. På tvärs. Den snöiga vägen utanför huset förvandlades gradvis till isgata. Matte fuskade, händer inte ofta men ibland och släppte ut hundarna på tomten för morgonrastning. De nöjde sig med det nödvändigaste och satt mycket snart på verandan igen! Matte stod där och väntade för lite frisk luft. Det var verkligen kallt och blött där ute!

Dagen ägnade Matte till extra datortid, för mer kunskap på olika områden.  Samt lite hjärngympa med hjälp av minnesträningsprogrammet Lumosity. Inte bara minnet tränas där. Utöver minnesträning är det träning av flixibilitet, uppmärksamhet, snabbhet och språkträning då allt är på engelska. En hel del julsaker plockade Matte också undan för att inte bli sittande stilla för mycket.

Men - på sena eftermiddagen avtog regnandet och Matte hann ut med hundarna på en promenad innan mörkret föll. Med Icebugs på fötterna och gående i vägkanten,  genomförde Matte en någorlunda lång promenad med hundarna runt kvarteret och upp till sjön. Skönt var det att komma ut ett tag! Friskt! Molnen till och med skingrades just innan det blev mörkt och en blek måne varslade om en kall natt och mer is och halka. Vilket besannats nu på fredagmorgonen när det varnas för ishalka även på de stora motorvägarna. Glashalt överallt tydligen, när gårdagens regn frusit till en ishinna över det mesta.

Husse kom hem och famijen åt en tidig middag. Därefter tog han med sig Modji för ett skarpt sök i Bromma. Det har varit många kallelser över helgerna, men uppdragen har funnits långt bort och familjen har varit upptagen med besök och annat. En nubbe till middagen en helgdag sätter stopp för insatser. En kallelse kom på nyårsnatten och då var många av förklarliga skäl förhindrade att åka någonstans för att leta efter någon som försvunnit. Många har varit bortresta. Det är ett pusslande för att få ihop insatsberedda. Hundgruppen är nu ganska stor och alltid finns det någon som kan åka iväg och hjälpa till. På torsdagskvällens sök kom det omkring hundra sökare genom skallgångregistret. Fantastiskt! Tre hundförare deltog med sina hundar.

Husse och Modji kom hem efter ett tufft sök i terräng och mörker, just som Matte kvällsrastat Násti och Aili och var redo för sängen. Söket skulle fortsätta under fredagen i dagsljus. Men då är Husse på jobbet och andra får hjälpa till.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)