Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

PÅSKFIRANDE

2024-03-31

Långfredagen tillbringades hemma, med många timmar ute på tomten. Matte rensade i rabatter och gav tulpaner och påskliljor en chans att få lite sol på sig. Bladen börjar synas och samtidigt ser Matte hur långt våren kommit i Skåne! Här ligger snödrivor ännu kvar i skuggiga lägen vid vägkanterna. Norröver är det fint skidföre. Det är ett långt land med flera årstider samtidigt just nu. Det varierar rätt mycket från dag till dag även här och snart skall det åter snöa. Matte tog en långpromenad med hundarna när hon rensat klart och det kändes i ryggen att den varit krökt för länge. Efter en timmes gående hade den rätat ut sig igen. Det är märkligt ändå att en gammal rygg med både skolios och spinal stenos fungerar så bra som den gör. Vilket Matte är djupt tacksam för. Matte är van att hålla igång och kan inte sluta och det är väl det som är räddningen kanske. Ryggen hinner inte stelna till. Mycket tack vare hundarna och trädgården!

Påskafton.

Solen sken och flocken tillbringade förmiddagen ute på tomten med lite av varje. Det var varmt och det var väldigt fint med alla gula krokusar som just slagit ut och den första citronfjärilen dök upp över den blöta gräsmattan! Ringduvan kuttrade och väntade på sin patner. Motvilligt drog sig Matte inomhus och började förbereda påsklunchen. Mattes söner och en sonhustru anlände och ville sitta ute och äta; ännu fanns dock  inget bord på plats att äta vid och vinden tog i lite för mycket till och från. Lax, sill, potatis, ägg och skagenröra dukades fram, tillsammans med bröd och ost. Det fick räcka som en lätt vårlunch. Son och sonhustru hade tillsammans bakat tårta och fixat en bastant efterrätt i form av en trifle, som skulle räcka till dubbelt så många! Påskägg delades ut och en födelsedag firades samtidigt. Det blev några härliga timmar tillsammans!

Efter allt detta ätande måste Matte skaka ner maten och tog en rask promenad med hundarna över berget och runt kvarteret. 

Skymningen föll och koltrasten hade sjungit upp sig. Den hördes för första gången på Långfredagskvällen. Matte kunde inte gå in. Det var åtta grader och stilla. Matte satte sig på yttertrappen och njöt av samvaron med sina hundar i kvällningen. Koltrasten tog i ordentligt! Bäcken porlade påtagligt ljudligt efter mycket regnande nyligen. Solcellslamporna tändes, den ena efter den andra i trädgården. Matte filmade och ville bevara känslan. Videon ligger på Instagram. Tyvärr hörs inte koltrasten alls så som Matte hörde den i skymningen på Påskafton. Bruset från bäcken hörs bättre.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)